Beharangozó: Panthers - Raiders
2012. december 23. írta: Raider Nation

Beharangozó: Panthers - Raiders

Ma este a Carolina Panthers otthonába látogat a Raiders. A Panthers jelenleg 5-9-es mérleggel utolsó az NFC Déli csoportban. A Raiders utolsó előtti, de ehhez azért kell, hogy a leggyengébb mérleggel rendelkező Kansas City Chiefs a mi csoportunkban legyen.

A mai mérkőzésen a kulcs a másodéves irányító, Cam Newton semlegesítése lesz. Newton úgy mondhatni utolérte a végzet hiszen a bravúros újonc szezonját követően visszaesett a teljesítménye. Tavaly megdöntötte Peyton Manning újonc rekordját a passzolt yardokat tekintve és Newton lett az egy szezonon belül a legtöbb futott TD-t szerzett irányító a liga történetében.

Rosszul kezdte a szezont, de az utóbbi időben nagyon összeszedte magát. Az utolsó öt fordulóban 1.308 yardot és 10 touchdownt szerzett. Ki kell emelni, hogy ezeken a mérkőzéseken egyetlen interceptionje sem volt. A passzain kívül a futásaira is nagyon oda kell figyelni, hiszen már 647 yardnál tart az idei szezonban amivel csapatának legeredményesebb futója.

A szezon előtt a Panthers-t egy futógépezetnek lehetett gondolni a running back szerződések miatt, de ez korántsem alakult így. DeAngelo Williams 508, Jonathan Stewart 306 és a San Diego Chargerstől érkezett Mike Tolbert pedig csak 130 futott yardnál tart.

A passzjáték már sokkal érdekesebb. Steve Smith hozza a megszokott jó idényét és 1.056 elkapott yardnál tart. A Panthers második legeredményesebb elkapója tight end Greg Olsen aki 747 elkapott yardot és 5 TD-t szerzett eddig. Erre a secondarynek oda kell figyelni.

Az ellenfél védelme viszont meglepően jónak mondható. Mérkőzésenként átlagosan 335.6 yardot engednek amivel a 10.-ek a ligában. 217.7 engedett yarddal szintén 10.-ek a passzok kivédekezésében. A futás ellen viszont már rosszabbul állnak, mert 117.9 yardal a 19.-ek. Sajnos idén a Raidersnek viszont nem megy a futójáték. Ismét kulcsfontosságú lesz, hogy mire lesz képes Darren McFadden. Elég hullámzó szezonja van, de a múlt héten végre átlépte a 100 yardot és nyert is a csapat Chiefs ellen.

Röviden a Panthers egy simán verhető csapat, de azért nem lesz olyan könnyű este a Raiders számára. Nem lenne rossz a győzelem, de most már a Draft pozíciókat is érdemes figyelni.

Fotó: profootballmock.com, bayarea.sbnation.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr854978960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása