Véget ér az Oakland-i korszak, a tulajdonosok megszavazták a Las Vegas-i költözést
2017. március 27. írta: Raider Nation

Véget ér az Oakland-i korszak, a tulajdonosok megszavazták a Las Vegas-i költözést

Ma biztossá vált, hogy a Raiders a közeljövőben második alkalommal is elhagyja Oakland városát. A tulajdonosok gyűlésén sor került a szavazásra és az eredmény szerint a Raiders Las Vegas-ba teszi át a székhelyét.

A szavazáson kétharmados többségre volt szükség de végül meglepő fölény alakult ki, 31-1 arányban a költözés nyert. Egyedül a Miami Dolphins tulajdonosa szavazott a költözés ellen.

A költözés azonban nem lesz azonnali mert még a tengerentúlon sem tudnak pillanatok alatt felhúzni egy új stadiont. A tervek szerint az idei és a jövő évi szezont még Oaklandben játssza végig a Raiders. 2019-ben pedig vagy egy utolsó oaklandi szezon következik vagy pedig ideiglenesen beköltözünk a Nevada Egyetem stadionjába.

"A Raiders Oaklandben született és Oakland mindig a DNS-ünk része lesz. Tudjuk, hogy néhány rajongó csalódott, sőt dühös lesz, de reméljük, hogy ez a frusztráció nem a játékosok, az edzők és a személyzet ellen irányul. Terveink szerint 2017-ben és 2018-ban a Coliseumban játszunk és reméljük, hogy Oakland Raiders maradunk az új stadion megnyitásáig. Semmit sem akarunk jobban mint a bajnoki címet visszahozni a Bay Area-ba." - nyilatkozta Mark Davis csapattulajdonos.

A Raiders 1960-ban Oaklandben alakult ahonnan 1982-ben Los Angelesbe költözött. Egy rövid, de sikeres korszak után (természetesen stadionproblémák miatt) 1995-ben visszaköltöztek Oaklandbe. Tavaly is téma volt a költözés de akkor a Rams-et és a Chargers-t támogatták a tulajdonosok így tulajdonképpen nem maradt más lehetőség.

Pénteken az utolsó pillanatban bedobtak egy új tervet ami szerint 1.3 millió dolláros stadion épülhetne Oaklandben. Ez azonban túl későnek bizonyult és kevés esélye volt legyőzni az 1.7 (más forrás szerint 1.9) milliárd dolláros Vegasi-i projektet.

A költözés legnagyobb vesztesei természetesen a helyi szurkolók akik mindvégig igazi fanatizmussal támogatták a csapatot. Bármikor is költözik el a csapat nehéz elképzelni, hogy hasonló szurkolótábor létrejöhet majd a sivatagban.

nfl.com, Fotó: americanfootballinternational.com, sfgate.com, latimes.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr9612375891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása