Nem költözünk Los Angelesbe!
2016. január 13. írta: Raider Nation

Nem költözünk Los Angelesbe!

carsonraiders.jpgTegnap döntés született a Los Angeles-i költözésről és finoman szólva is ki....tak a Raiders-el. Volt egy közös projektünk a Chargers-el és velünk szemben a Rams állt egy saját projekttel. A végkimenetel: a Rams költözik, a Chargers opciós jogot kapott nekünk pedig semmi sem maradt.

Az egészben nem is az a bosszantó, hogy lemaradtunk Los Angelesről mert őszintén megvallva, nem tudtam volna hova tenni az új Los Angeles Raiders-t hanem a dolgok alakulása a dühítő. A dolgokat addig csavarták míg sikeresen kizárták a Raiders-t ráadásul lejár az O.co Coliseum bérlete így nincs stadionunk az idei szezonra.

Nos kezdjük az elejéről. Három csapat adott be kérelmet a Rams, a Raiders és a Chargers személyében. A Rams egyedül pályázott, a Raiders és a Chargers pedig közös pályázattal indult. A költözés folyamatának előkészítése igen sokáig tartott és meglepő módon nagyon hamar sikerült egyezségre jutniuk.

A Rams tulajdonosa Stan Kroenke az Inglewood projektet nyújtotta be amely egy 1.86 milliárd dolláros, 70.000 férőhelyes stadionról szólt. A projektet felturbózták egy NFL Films részleggel, jövőbeli Super Bowl, Pro Bowl és Scouting Combine lehetőségével. A Chargers és a Raiders közös terve a Carson projekt volt ami egy 1.7 milliárdos 65.000 férőhelyes stadiont jelentett. A Carson projekt stadionját plusz 10.000 férőhellyel ki lehetne bővíteni a Super Bowl-ra.

A három költözést kezdeményező csapatnak problémája volt a jelenlegi stadionjukkal és a három városvezetésnek december 30.-ig kellett beadniuk a pályázatukat a csapatok megtartására. A másik oldalon a csapatoknak egy pályázatot kellett benyújtaniuk a költözéssel kapcsolatban. Roger Goodell Commissioner véleménye szerint a városok pályázata elfogadhatatlan volt így számítani lehetett rá, hogy minimum egy csapat elköltözik majd.

A költözés-maradás lehetőségét megtárgyalta a L.A. bizottság. A bizottság tagjai: Clark Hunt, Chiefs; John Mara, Giants; Jerry Richardson, Panthers; Robert Kraft, Patriots; Art Rooney, Steelers és Bob McNair, Texans. A bizottság 5-1 arányban a Carson projektet szavazta meg, Hunt szavazott az Inglewood projekt mellett.

A Rams terve kiesett így úgy tűnt, hogy a csapat nem költözik L.A.-be. Kroenke-val ellentétben nagyobb népszerűségnek örvend a tulajdonosok között a Spanos család és a Raiders tulajdonosa Mark Davis így kezdett egyre jobban állni a közös projekt azonban nem kapták meg a 24 szavazatot. A projektek önmagukban nem kapták meg a kellő támogatást így új tervre/ötletre volt szükség.

Ekkor megjelent Jerry Jones és megmondta a frankót. Jones javaslata szerint a Rams költözzön Inglewoodba és három éven belül társuljon be egy másik csapat (lehetőleg a Chargers legyen az). Itt érvényesült a régi mondás, "Minden szentnek maga felé hajlik a keze". Jones komolyan érdekelt az Inglewood projekt marketingjében és senki se gondolja komolyan, hogy ez az ötlet tegnap este jutott eszébe. Az is biztos, hogy Kroenke is tudott erről.

Az új felállás szerint Raiders vagy Chargers Carson-ba, Rams vagy valaki Inglewood-ba. Következett a szavazás és a korábban nem létező "Jones projekt" 20-12 legyőzte a Carson projektet. Ez nem volt elég így újabb egyeztetések következtek. A Raiders és a Chargers visszavonta a költözési kérelmüket. Elkezdődött az Inglewood projekt átdolgozása amit a bizottság most egyhangúan támogatott és a tulajdonosok 30-2 arányban megszavaztak.

Tehát a háttérben visszavonatták a projektünket és érdekes módon a korábbi távolinak tűnő megegyezés hatalmas főlénnyel megszületett. Majdnem mindenki nyert de jól ki....tak a Raiders-el.

Nézzük sorba. A Rams megkapta az új stadionját és az ország egyik legnagyobb marketing piacát. A Chargers beleült a tutiba. Márciusig eldöntheti, hogy elköltözik-e idén. Idén lesz egy népszavazás az új St. Louis-i stadionról. Jövő januárig pedig dönthetnek Los Angeles-ről, bérlőként és résztulajdonosként is beszállhatnak az Inglewood-i stadionba.

És ott vagyunk mi. Kitúrtak a projektből, csak akkor mehetünk Los Angelesbe ha a Chargers nem él az opciójával és a bérlet lejárta miatt nincs Coliseum. Az egyetlen kicsit pozitívumként említhető dolog, hogy a saját, illetve a korábbi stadion felépítése esetén 100 millió dollár támogatást kapunk az NFL-től.

(nfl.com, Fotó: 10news.com, latimes.com, abc7news.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr528269378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása