Beharangozó: Broncos - Raiders
2013. szeptember 23. írta: Raider Nation

Beharangozó: Broncos - Raiders

Hajnalban lejátsszuk idei egyetlen hétfő esti mérkőzésünket amelyen a Denver Broncos otthonába látogat el a csapat. A Raiders 17. alkalommal találkozik Monday Night mérkőzésen a Broncos csapatával és az eddigi mérleg minimálisan az ellenfél számára kedvezőbb, 8 Broncos, 7 Raiders siker és egyetlen döntetlen. Az örökmérleg 59-44-2 arányban Raiders fölényt mutat, de a papírforma alapján ez holnap reggelre eggyel rosszabb lesz.

A Broncos 2-0-ás mérleggel áll jelenleg de ez nem mutatja meg eléggé, hogy milyen formában is kezdték az idei évet. Peyton Manning NFL rekord beállítást jelentő 7 passzolt touchdownal kezdte a szezont, a múlt héten hozzátett még 2 TD passzt és eddig egyetlen alkalommal sem adta el a labdát. A támadósoruk ligaelső az átlagosan szerzett pontokat, az átlagosan szerzett passzolt yardot és összes yardot tekintve is viszont csak 23.-ok a futott yardokat tekintve.

Az eddig mérkőzések alapján az ellenfél a legjobban passzoló csapat a ligában mi viszont (hatalmas meglepetésre) a legjobban futó csapat vagyunk. És ez tényleg hatalmas meglepetés hiszen a tavalyi offensive koordinátor Greg Knapp-et a gyenge futójáték miatt menesztették. A javulás oka nem csak az új OC-ben vagy Darren McFadden formajavulásában keresendő. Terrelle Pryor személyében egy igazi "futó irányító" vezeti a csapatunkat. Ma viszont nem lesz egyszerű dolguk mert a Broncos a liga legjobb futás elleni védelmét tudhatja magáénak.

Nézzük meg a Broncos védelmét szigorúan csak a statisztikák alapján. Átlagosan 25 engedett pont (20. a ligában), 384.5 engedett yard (25.), 344 engedett yard (32.) és a már említett ligaelső futás elleni védelem a maga 40.5 yardjával.

A Raiders védelmének ugyanezen mutatói nagyon jól mutatnak, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az egyik ellenfelünk a liga leggyengébb csapata a Jacksonville Jaguars volt. Átlagosan 15 engedett pont (6. a ligában), 261 engedett yard (3.), 180.5 engedett yard (3.) és 80.5 engedett futott yard (7.).

Csak a védelmek statisztikáiból kiindulva arra gondolhatnánk, hogy futni fognak ellenünk és nem pedig passzolni. Hát itt hibázik a szigorú statisztikai gondolkodás ugyanis a Manning irányította támadósor sajnos jelentősen át fogja alakítja majd a statisztikát. A megállításában kulcsszerepet játszik majd a pass rush és főként a vak oldali pass rush. A Giants elleni mérkőzésen lábfejsérülést szenvedett az All Pro offensive tackle Ryan Clady és véget ért számára a szezon. A vak oldali támadás mellett nekünk kell megszerezni Manning első eladott labdáját is.

A mai mérkőzésen Manning támadása, jó futójáték és labdabiztos játék szükséges. Mindezek megvalósulása esetén bármi megtörténhet hiszen ez az NFL. Nagy valószínűség szerint vereség lesz a vége, de ha a Kansas City Chiefs három győzelemmel kezdte az évet akkor miért is ne ebből a csoportból jöjjön a következő nagy meglepetés.

(nfl.com, Fotó: gettyimages.com, facebook.com, mercurynews.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr915530386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása