Győzelem a Dallas Cowboys ellen
2013. augusztus 11. írta: Raider Nation

Győzelem a Dallas Cowboys ellen

A tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is a Dallas Cowboys ellen kezdtük az előszezont, de idén győzelemmel kezdődött az év. Tegnap hajnalban hazai pályán 19-17-re a Raiders legyőzte Amerika csapatát. A mérkőzésen a Raiders több first downt, támadó és futott yardot szerzett továbbá többet birtokolta a labdát. Pályára lépett négy irányító is és igazából egyikük sem vallott kudarcot.

Ahogyan azt korábban közölték az idei offseasonban szerződtetett Matt Flynn volt a kezdő irányító. 5 passzkísérletéből 4 sikeres volt amivel 37 passzolt yardot szerzett. Nem szerzett TD-t és IT-t sem, viszont volt egy fumbleja amit megszerzett a Cowboys.  Szétnyílt előtte a fal és a Cowboys védője könnyedén megtámadhatta az irányítót így a fumbleért nem lehet hibáztatni.

Flynn-t a tavalyi tartalék Terrelle Pryor váltotta. Pryor 10 passzkísérletéből 6 volt sikeres amivel 88 yardot szerzett. Pontosan annyit amennyit Tony Romo a másik oldalon és kettejüknél egyetlen irányító sem szerzett több yardot a tegnapi mérkőzésen. Továbbá 3 futókísérletből 31 futott yardot szerzett. Viszont volt egy csúnya interceptionje. A Cowboys célterületete előtt szorongatott helyzetben jobbra futott és visszafelé passzolt amit minden edző megtilt az irányítójának, hiszen ebből a legtöbb esetben interception születik.

Pályára lépett a két újonc irányító Tyler Wilson és Matthew McGloin is. Wilson mutatója 6/3 és 28 yard. A Raiders irányítók közül talán a leghatározottabb teljesítményt a draftolatlan szabadügynökként szerződtetett Matthew McGloin-tól láthattuk. A Penn State korábbi irányító 7/4-el, 78 passzolt yardal és 1 touchdownal zárta a mérkőzést.

Az edzőtábor kezdete előtt nyílt volt a verseny a kezdő irányító posztért és szerencsére a tegnapi mérkőzést követően senki sem esett ki sem a versenyből. Ez azért lényeges mert mindenki jól teljesített és nem azért vannak még versenyben mert bármelyikőjük is leszerepelt volna.

A futójáték a tavalyi évhez hasonlóan még mindig döcögött. Greg Knapp-et azért rúgták ki mert a támadójáték nem kedvezett Darren McFadden számára és ezzel szinte megölte a Raiders futásokat. Az igaz, hogy McFadden csak 3 alkalommal próbálkozhatott, de az így szerzett 5 yard katasztrofálisan kevés. Még volt 1 elkapása, ezzel 8 yardot szerzett, de ez most mellékes. A Raiders oldaláról a legtöbb futott yardot, szám szerint 39-et Rashad Jennings szerezte. Jennings Maurice Jones-Drew tartalékja volt a Jacksonville Jaguarsnál, de ha McFadden így folytatja akkor Oaklandben hamar kezdő lehet. A mérkőzés nagy csalódása a futójáték és maga McFadden volt.

Az elkapósor legjobbja a Draft hetedik körében kiválasztott Brice Butler volt. Az újonc receiver 70 yardot és 1 touchdownt szerzett élete első mérkőzésén. Rajta kívül Andre Holmes és Tray Session 27, Juron Criner 23 elkapott yarddal zárta a mérkőzést (ők négyen zártak 20 yard felett).

A rúgóknál Sebastian Janikowski két mezőnygólt értékesített. Az elsőt 51, a másodikat 40 yardról rúgta be így ezzel nem is kell foglalkozni hiszen az lett volna a meglepetés ha bármelyiket is kihagyta volna. Mellette Eddy Carmona is két mezőnygól szerzett, de az újonc az egyik kísérletét elrontotta. A rúgó egységből bemutatkozott nálunk a Minnesota Vikings korábbi puntere Chris Kluwe is.

A védelem összességében megfelelően teljesített, bár mindig lehetne jobb. A futások elleni védekezés jól működött, a pass rush viszont lehetne jobb. A legtöbb tacklet a cornerback Phillip Adams szerezte. A harmadik körben kiválasztott linebackerünk Sio Moore megszerezte élete első sackjét, az idei offseasonban szerződtetett safety Usama Young pedig megszerezte első intercepionjét a Raiders játékosaként. Pályára lépett a nagy visszatérő Charles Woodson is aki egy tackle assziszt-al vette ki részét a tegnapi győzelemből.

Összességében megfelelő teljesítmény nyújtott a csapat az első mérkőzésen. Az irányító poszt volt a legkérdésesebb, de eddig jól muzsikáltak a QB-k. A futás elleni védekezés is megfelelőnek tűnt. A futásokon és a pass rushon még azonban sokat kell dolgozni. Még rengeteget kell dolgozni a csapaton de Dennis Allen második szezonja jobban kezdődik mint az első.

A mérkőzés videó összefoglalójáért kattints IDE!

Képek: timesunion.com, examiner.com, star-telegram.com, bloggingtheboys.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr385456290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása