Továbbra is csak szenvedést láthattunk a pályán
2018. október 09. írta: Raider Nation

Továbbra is csak szenvedést láthattunk a pályán

Vasárnap este sor került az idei ötödik mérkőzésünkre és sajnos ismét siralmas játékkal rukkolt elő a csapat. A csoportrivális Los Angeles Chargers otthonában látogatott a Raiders és 26-10-re alulmaradt úgy, hogy igazából esélyünk sem volt a mérkőzésen.

A mérkőzés közben olyan érzésem volt mintha a 4-5 évvel ezelőtti, még a Dennis Allen által dirigált csapatot nézném. Sem a támadóegység sem a védelem nem működött. Philip Rivers jól játszott de a Chargers csapatszinten igazából meg sem erőltette magát és ez is elég volt a sima győzelemhez.

Derek Carr sajnos a tavalyi és nem a két évvel ezelőtti önmagát hozza. Csak 9 sikertelen átadása volt de még mindig rengeteg rövid átadással dolgozik. Egy alkalommal el is adta a labdát és ahogyan történt az nehéz is megmagyarázni. Ráadásul nem is ok nélkül, tegnap elég sok fórumon azt fejtegették, hogy az 1 yardos vonalon miért nem Marshawn Lynch kezébe adjuk a labdát. Nem véletlenül a Seahawks Super Bowl játékával vontak párhuzamot.

Ez egy halott játék volt

Persze azért Lynchtől sem kellett elájulni vasárnap este. 9 futásól 31 futott yardot szerzett ami 3.4-es átlagnak felel meg. Összesen 12 futójátékot hívtak az egész mérkőzésen és 36 yardot termeltek a földön.

A levegőben Martavis Bryant és a futó Jalen Richard volt a legjobb de valami érthetetlen módon Amari Cooper csak 1 elkapással zárt. Jon Gruden az első forduló után megmondta, hogy többet kell használniuk Cooper-t de eddig csak minden második mérkőzésen veszik célba. Eszerint a hétvégén eljön az Ő ideje.

A védelemből egyedül a futás elleni védelmet lehet kiemelni. A két futójuk 25 alkalommal próbálkozhatott és csak 73 yardot szereztek ami 2.92-es átlagnak felel meg. A pass rush azonban továbbra is gyötrelmes, egyedül Bruce Irvin-nek sikerült egy alkalommal földre vinnie Rivers-t és a passzok többségében nyugodtan passzolhatott.

Az első 5 mérkőzésből sikerült 4-et elveszteni, egyedül a Browns elleni hosszabbításos 3 pontos siker választ el a teljes csődtől. Utoljára ilyenre 2014-ben volt példa. Akkor az első 5 forduló után 0-4-es mérleggel álltunk, csak a bye wek miatt nem volt 0-5. Az a vereségszéria egészen 0-10-ig tartott és végül 3-13-al zártunk.

Az, hogy sok mindenen kell javítani az költői túlzás lenne mert szinte mindenen változtatni kell. Egyedül a passzolt yardokban állunk jól de ezt nem tudjuk pontokra váltani. És persze évek óta szenvedünk a földön, futójáték nélkül és ilyen gyatra védelem mellett pedig nem fog menni.

Vasárnap este 19 órakor a Seattle Seahawks érkezik a városba majd következik a bye week. Ők is szenvednek de azért nem annyira mint mi. Passz ellen jól védekeznek de a futójáték ellen szenvednek. Pont a Raiders offense ellentettje így még valami jó is kisülhet, de ezek után ....

nfl.com, Fotó: nbcsports.com, sports.yahoo.com, shutterstock.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr7314290265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása