Kiábrándító vereség a szezonnyitón
2015. szeptember 14. írta: Raider Nation

Kiábrándító vereség a szezonnyitón

Tegnap eljött a nap amire már hosszú hónapok óta vártunk. Hát nem erre számítottunk. Hazai pályán fogadtuk a Cincinnati Bengals csapatát, 33-13-as vereséget szenvedtünk úgy, hogy tulajdonképpen egy pillanatig se reménykedhettünk.

Ez egy olyan mérkőzés volt amikor igazából semmi sem működött. Voltak biztató játékok de egy jó playt három rossz követett. Amikor támadtunk valahol tudtuk, hogy nem fog sikerülni. Amikor a Bengals támadott valahol tudtuk, hogy nem fogjuk megállítani Őket.

A mérkőzés egyetlen pozitívumát a Twitter-en olvastam a mérkőzés közben és John Middlekauff korábbi NFL megfigyelőtől származik. A lényege az volt, hogy Oakland városa örülhet mert az NFL vezetősége nem akarhatja ezt a csapatot Los Angelesbe vinni. Szomorú de igaz.

Nos bontsuk a mérkőzést két részre. Az első három negyed amikor játszani akart a Bengals és az utolsó amikor visszavettek és hagytak minket is játszani. Úgyis meg lehet különböztetni, hogy az első három negyedben próbálkoztunk de valahogy semmi sem állt össze a végén pedig hagyták.

Nagy rejtély, hogy ez miért nem ért kiállítást

Derek Carr kezdett de nem volt túlságosan meggyőző. Sok esetben pontatlan volt és rossz megoldásokat választott. Látszott rajta az idegesség. Egyszerűen nem állt össze valami. 12 passzából 7 volt sikeres, 61 passzolt yardot szerzett. Ráadásul egy futás végi fumble során megsérült a keze és nem tudta folytatni a mérkőzést. Következett Matt McGloin de igazából semmi sem változott. 142 passzolt yard, 2 touchdown és 1 interception.

Az irányítók gyengébb statisztikáiban szerepet játszottak az elkapók elejtett labdái. Konkrét számok ismerete nélkül valószínűleg Seth Roberts nyerte meg ezt a versenyt. Elmaradt a nagyon várt Amari Cooper show. Az újonc elkapó 5 elkapással és 47 elkapott yarddal zárt bár az egyik playben azért megmutatta, hogy miért is Őt választottuk ki az első körben.

Az egyetlen aki számára emlékezetes lehet a mérkőzés az a fullback Marcel Reece lehet aki 2 elkapott touchdownt szerzett. Megérdemelte mert évek óta a legjobb játékosunk de biztosak lehetünk benne, hogy fog jó szívvel visszagondolni a mérkőzésre.

A futójátékunk megint szenvedett de most mégsem nevezhetjük katasztrofálisnak. 16 futásból 63 futott yardot szerzett a csapat ami 3.93-as átlagot jelent. Latavius Murray "húzta" fel ezt a számot aki kereken 4 yardos átlaggal zárt. Bár az igaz, hogy Jamize Olawale-nak volt egy hosszú futása de ezt a bírók több szabálytalanság miatt visszavonták.

A védelem 396 yardot engedett ami 269 passzolt és 127 futott yardból tevődött össze.

Az előszezon után nagyon bizakodóak voltunk Khalil Mack-el kapcsolatban de a Bengals támadói szinte teljesen kivették a játékból. Új linebackerünk Aldon Smith is észrevehetetlen volt a találkozón. Pass rush mint olyan nem létezett, pár siettetésen kívül sokkal több pozitívum nem történt.

A secondary sem élt igazán bár erre valahogyan felkészülhettünk. Ráadásul nem olt pass rush ezért nyugodtan passzolhatott Andy Dalton és a gyenge cornerbackjeink a legtöbb esetben nem tudták megakadályozni az elkapásokat.

Valahogyan az egész mérkőzést egyfajta kilátástalanság övezett körül. A 33-0-s álláskor mást nem is lehetett érezni de tulajdonképpen már a második negyedben éreztük hogy ez se a mi napunk lesz. Szét lehet szedni az egész mérkőzést de tulajdonképpen az egész csapatot egyfajta pontatlanság jellemezte. Nem csak a játékosok de az edzők sem voltak a toppon, sok esetben a játékívások sem ültek. 3&16-nál futást hívtak míg 3&2-nél passzjátékot és egyik play se jött össze.

És mindemellett jónéhány játékosunk megsérült. A legfrissebb hírek szerint Derek Carr nem fog pályára lépni a második játékhéten és megsérült a kezdő safety párosunk is. Charles Woodson vállsérülésének súlyosságára a mai MRI vizsgálat fog választ adni de Nate Allen térdsérülése esetében még a keresztszalag szakadás is benne van.

Első mérkőzés révén nézzük úgy, hogy rengeteg idő áll rendelkezésre a javításra. Most azért rengeteg anyag áll az edző rendelkezésére, hogy pozitív irányba változtassanak a csapaton. Ellenkező esetben gyalázatos év vár ránk.

(nfl.com, Fotó: sacbee.com, goldengatesports.com, abc7news.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr697788498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása