Tony Sparano lett az offensive line edző
2013. január 24. írta: Raider Nation

Tony Sparano lett az offensive line edző

Az Oakland Raiders kinevezte Tony Sparano-t a csapat vezetőedző asszisztensének és támadófal edzőjének. Sparano-t pár hete, rögtön az első évét követően rúgta ki a New York Jets ahol a támadókoordinátori posztot töltötte be. Menesztése óta járt a Kansas City Chiefsnél és több más csapatnál is a kiadó támadófaledzői poszttal kapcsolatban.

Korábban négy szezonon keresztül a Miami Dolphins vezetőedzője volt. Első szezonjában hét év után rájátszásba jutott a Dolphins-al. 2011-ben menesztették és 29-32-es mutatót ért a Dolphins edzőjeként, viszont a 2008-as 11-5-ös mérlegét 4-9-re tornászta le 2011-re.

Sparano nagy NFL tapasztalattal rendelkezik és a tudásával sokat segíthet a Raidersnek. Nagy előnye, hogy a támadófal edzőjeként nem kell nagy döntéseket meghoznia és a múltban a kisebb felelősségű beosztásokban jobban bizonyított.

A Raiders támadójátékában a legfontosabb feladat a futójáték újjáélesztése. A futásokat tekintve csak az NFL 28. helyén végzett a csapat. A gyenge futójáték már sokszor előkerült az utóbbi évben és a korábbi támadókoordinátor, Greg Knapp kirúgását is ez eredményezte. Az új koordinátor, Greg Olson elődjével ellentétben az "erőfutás"-t alkalmazza ami jobban fekszik Darren McFadden-nek és Sparano is jobban kedveli ezt a futójátékot.

(nfl.com, Fotó: thephinsider.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr375040065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása