Edzőtábor - A 3. nap
2012. augusztus 02. írta: Raider Nation

Edzőtábor - A 3. nap

Tegnap a Raiders elvégezte a Verizon 4G LTE edzőtábor harmadik napját a Napa Valleybeli edzőközpontjában. Az edzők számára tegnap adott meg az első alkalom, hogy az összes játékosukat az edzőpályán láthatták. A játékosok ismét teljes felszerelésben edzettek. Dennis Allen nyilatkozata szerint tegnap látta, hogy igen erősek lesznek jövőre. Az edzést követően a tavalyi újoncokat szólaltatták meg.

A játékosok is jól érezték magukat a teljes felszerelésben.

"Jól ment. Jó volt. Komolyan jól éreztem magam a pályán. Sok problémám volt tavaly de most minden rendben zajlik. Úgy gondolom versenyképes csapatunk lesz, a srácok jó munkát végeznek, jó érzés volt a pályán lenni." - nyilatkozta a cornerback Chimdi Chekwa.

A csapat másik cornerbackjét, DeMarcus Van Dyke-ot is megszólaltatták aki szerint az edzés jó tempóban zajlott és igen intenzív volt.

"Jó volt. Kint a pályán sok srácok szárnyaltak ma a labda mindkét oldalán, a védelem és a támadósor is nagyon jó volt a mai napon." - nyilatkozta DeMarcus Van Dyke.

A tavalyi lockout miatt a másodéves játékosok, mint például Chekwa, Van Dyke, Ausberry és Taiwan Jones most vesznek részt az első teljes edzőtáborukban. A tavalyi csonka felkészülést követően a játékosok nagyon jónak találják az edzőtábort.

"Olyan volt mintha a sötétben tapogatódznék, nem tudtam mire számíthatok." - mondta a tavalyi évről Taiwan Jones.

A teljes offseason fontos Jones számára.

"Most már tudom, hogy mire számíthatok. Tudom, hogy itt milyen a tempó és így kicsit könnyebb játszani. Ez most más a számomra mert megpróbáltam felszedni pár kilót, hiszen az edzőtábor végére úgyis leadok több kilót amivel gyorsabb és erősebb leszek." - folytatta Jones.

Az offseason most már teljesen mást jelent Chekwa számára is.

"Sokat segített. A tavalyi évben játék közben sokat gondolkodtam a playeken. Most már sokkal gyorsabban játszom mert ismerem a játékot és a procedúrát. A fizikai terhelés ugyanolyan az edzőtáborban, de mentálisan sokkal könnyebb. Mivel nem fáradsz el mentálisan ezért fizikális sem olyan fárasztó az edzés amitől jobban érzed magad." - nyilatkozta Chekwa.

A tight end David Ausberry a tavalyi évben vált főiskolás játékosból NFL játékossá és szüksége van az idei offseason programokra, hogy a következő szinte léphessen.

"Most lehetőségem van átélni a teljes offseasont és hónapokon keresztül tanulhatom a playbookot és felkészíthetem magam fizikálisan és mentálisan is. Úgy gondolom, hogy a második offseason sokat segíthet. A lockout után úgy jöttem ide, hogy még playbookom és tulajdonképpen semmim se volt. Ebben az évben lehetőségem van együtt dolgozni Knapp edzővel, kaptam egy offseason playbookot és úgy gondolom ez mind sokat segít. Gyorsabban tudok játszani és kevesebbet kell gondolkodnom, jobban tudok a labdára figyelni." nyilatkozta Ausberry.

Mivel a másodéves játékosok még élénken emlékeznek az újonc évükre ezért sokat segítenek a fiatal játékosoknak.

"Az egyik legnehezebb dolog az újoncok számára a procedúrák elsajátítása. Nem tudják mi vár rájuk legközelebb, nem tudják mi vár rájuk a speciális egységben és ez egy idő után lelassítja Őket. Segítek nekik elsajátítani a dolgokat és elmondom mit kell tenni legközelebb. Ez nagyon fontos és ezzel megkönnyíthetem a dolgukat." - nyilatkozta Chekwa.

Ausberry is pontosan tudja, hogy milyen fontos a fiatal srácok számára a tudás elsajátítása.

"A nap végére már tudják az újoncok, hogy mi is az a futball. A nap végére kiadsz magadból mindent, 100%-ot nyújtasz és megpróbálod lecsökkenteni a hibák számát amennyire csak lehetséges.

(raiders.com, Fotó: Raiders facebook kép és Raiders.com - Tony Gonzales)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr574692767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása