Ez már tényleg a legalja!
2014. december 02. írta: Raider Nation

Ez már tényleg a legalja!

Tegnap este lejátszottuk az idei 12. mérkőzésünket és a találkozót elnézve mindenki rájött, hogy mennyire várja már a következő szezon kezdetét. Idegenben (legalább nem hazai pályán, mert aki hajlandó kilátogatni és fizetni az idei Raiders-ért az többet érdemel) 52-0-ra kikapott a Raiders a St. Louis Rams vendégeként.

A Raiders a Kansas City Chiefs elleni mérkőzésen megszerezte az első győzelmét de szándékosan nem készítettem összefoglalót a mérkőzéshez mert ez az meccs nem egyenértékű a Super Bowl megnyerésével.

Már kezdett összeállni, hogy mit akarok leírni, kerestem videókat, kitérhettem volna Murray hosszú futására és a mérkőzés végi Justin Tuck időkérésre de ez azért nem volt olyan történelmi tett amit túl kellett volna magasztalni. Oaklanben teljes "hurrá" hangulat lett úrrá mintha tényleg megnyertük volna a nagydöntőt de vasárnap mindenkit visszarángattak a fellegekből.

Sajnos mostanra még a legvérmesebb szurkolóknak is kell mondania, hogy jelen pillanatban nagyobb esélyünk van megszerezni a jövő évi 1/1-es posztot mint a második győzelmünket. A katasztrófális szezont magyarázhatjuk azzal, hogy a Raiders-é a legnehezebb sorsolás, hogy sok mérkőzés csak pár ponton múlt, hogy nem volt szerencsénk, hogy ez a csapat többet érdemel és az ehhez hasonló kifogásokkal de ettől nem fog semmi sem megváltozni.

Az idei szezonban az az egyik legszomorúbb, hogy még mindig nincs tisztázva a csapat jövője, a következő szezonban egy másik város csapata lehet a Raiders és ez a közönség tényleg mást érdemel. Ha elköltözik a csapat nem ilyen utolsó szezont érdemeltek volna ezek a szurkolók.

Először is emeljünk kalapot a Rams teljesítménye előtt. A Rams az első félidőben 38 pontot szerzett a Raiders ellen ami a második legtöbb pont a franchise történetében. Az első öt labdabirtoklásuk mindegyikéből touchdownt szereztek. Tre Mason 117 futott yardot, 2 futott TD-t, 47 elkapott yardot és 1 elkapott TD-t szerzett. Mellette a veterán Shaun Hill-nek egy igazi game managerként "csak" le kellett vezényelnie a találkozót. 183 passzolt yardot, 2 passzolt és  futott TD-t szerzett.

Velük szemben a Raiders két irányítója több mint dupla annyi passzkísérletből 230 passzolt yardot és 3 interceptiont szereztek. A három eladott labdán kívül még két fumblet is elvesztettünk. A futójáték pedig az idei évben megszokott, azaz katasztrófális volt.

Egyszóval minden értékelhetetlen volt. A támadójáték nem életképes itt teljes átalakítás szükséges. A védelem a tegnapi mérkőzés után csak annyit hozhat fel mentségül, hogy az elveszett labdák miatt nehéz helyzetben léptek pályára. De legalább egy labdát szereztek volna.

Ez a mostani "korszak" életképtelen, nem marad más mint az edzői gárda teljes cseréje. Tony Sparano ideglenes megoldás volt, a kinevezése után feltették a kérdést, hogy mennyi esély lehet a maradására de erre választ kaptunk vasárnap este.

Persze ezt azért nem lehet teljesen Sparano nyakába varrni, hiszen tűzoltásra érkezett. Sokkal inkább a támadó és a védekező koordinátor felelősségét kell kiemelni. Jason Tarver három éve, Greg Olson második éve tölti be a posztját és mindketten egy évvel tovább szolgálták a Raiders-t mint kellett volna.

Kettejük közül egy hangyányival jobb munkát végez Tarver de az új vezetőedző új stábot hoz majd magával. Olson produkciója nem is minősíthető. Hasonló a helyzet a general manager Reggie McKenzie-vel kapcsolatban is. A GM kb. 50 millió elköltött az offseasonban és nem csak, hogy nem ülnek az igazolásai de könnyedén lemondott a használható, sőt mi több jó játékosainkról is.

Mindhárman távozni fognak a szezon után és egyiküket sem fogják visszasírni.

A játékoskeretben is hatalmas átalakítások szükségesek. El kell küldeni a helyet foglaló játékosokat (csak hirtelen Schaub, McFadden, MJD), meg kell erősíteni a támadófalat, fel kell éleszteni a futójátékot és a védelemhez még hozzá se nyúltunk.

Jelen pillanatban úgy néz ki a helyzet, hogy a Raiders jövője a Black Monday-től veszi kezdetét. Új vezetés és 1/1. Addig is még hátravan a Chargers, a Chiefs, a Bills és a Broncos. Nem egyszerű sorozat de ennél csak biztosan jobb következhet.

(nfl.com, Fotó: stltoday.com, stltoday.com, mercurynews.com, bleacherreport.com, 104thehawk.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr626952431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása