Előzetes: Raiders - Chiefs
2014. november 20. írta: Raider Nation

Előzetes: Raiders - Chiefs

Hajnalban lejátsszuk az idei 11. mérkőzésünket és a mostanra már megszokott módon ismét nem mi vagyunk a találkozó esélyesei. Az ellenfél hazai pályán a 7-3-al álló Kansas City Chiefs lesz akik zsinórban megnyerték az utolsó 5 mérkőzésüket így nem lesz egyszerű dolga a Raiders-nek.

A hétvégén biztossá vált, hogy a Raiders idén sem fog bejutni a rájátszásba amit tulajdonképpen már eddig is tudtuk, csak most vált matematikailag is biztossá.

A két csapat mutatóinak összehasonlításának nincs sok értelme hiszen a Chiefs több mutatójával is a liga elitjéhez tartozik. Átlagosan 141.2 futott yardot szereznek mérkőzésenként (4. a ligában), a védelem átlagosan 17.1 pontot enged az ellenfeleknek (2.) és elsők az átlagosan engedett 201.6 passzolt yardjukkal.

A Raiders offense viszont csak a passzolt yardokban nem utolsó és a védelemből csak az engedett összyard és az engedett passzolt yard értékelhető valamennyire. A legnagyobb baj, hogy 129.8 futott yardot engedünk mérkőzésenként és a Chiefs nagyon erős a futójátékban. Sajnos ha valami csoda nem történik akkor szét fognak futni minket.

A támadóegység legnagyobb problémája, hogy a szezon eleje óta nem megy a futójáték. Darren McFadden és Maurice Jones-Drew egyszerűen értékelhetetlenül teljesít de ez nem teljes egészében az Ő hibájuk hiszen a támadófal sem támogatja kettejüket a megfelelő módon.

A San Diego Chargers elleni vasárnapi mérkőzés második félidejében bekerült a csapatba Latavius Murray aki pozitív csalódást okozott. 43 futott yardot szerzett a Chargers ellen ami nem sok de még így is túlteljesítette a McFadden - MJD párost. A szakértők véleménye szerint neki kellene kezdeni, hogy végre valamennyire levegyék a terhet Derek Carr-ról.

A hétvégén egész jól összeállt a védelem és ez azért bizakodásra ad okot. Szorosan védekeztek a támadókon de többségében sajnos csak az elkapás után tudtak odaérni a játékosokhoz (bár az igaz, hogy nemrégiben még akkor sem). Ha a futás elleni védekezést is fel lehetne hozni a passz elleni védekezés szintjére akkor az ez nem is lenne annyira borzasztó.

A mai találkozót összességében a futójáték fogja eldönteni. A támadóknak kiegyensúlyozottan kell teljesíteni, minimálizálni kell a 3 & Out-ok számát, hogy a védelem is tudjon pihenni. És persze a futójátékon kell javítani, de sajnos úgy néz ez már nem fog változni az idei szezonban. Hajnalban majd kiderül, hogy mi fog megvalósulni az egészből.

(nfl.com, Fotó: facebook.com, silverandblackpride.com, footballsfuture.com, riggosrag.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr216919473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása