Jól játszott de ismét kikapott a csapat
2014. október 13. írta: Raider Nation

Jól játszott de ismét kikapott a csapat

Tegnap a San Diego Chargers elleni hazai mérkőzésen 31-28-ra kikapott a Raiders így 0-5-el kezdtük az idei alapszakaszt. Sajnos ismét L betű került a csapat neve mellé így csak sovány vigaszt jelent, hogy jól játszott a csapat. A jó játék ellenére viszont kiábrándító, hogy ez volt zsinórban a 11. alapszakasz vereségünk. A Jacksonville Jaguars mellett csak a Raiders nyeretlen az NFL-ben.

A mérkőzés első három negyedében fej-fej mellett haladtak a csapatok és minden játékrészben 7 pontot szereztek. 21-21-ről kezdődött az utolsó játékrész és a Raiders megszerezte a vezetést de a Chargers előbb egy mezőnygólt, majd egy touchdownt szerzett így megfordította a mérkőzést.

Sajnos az ős-Raider kicker Sebastian Janikowski a második negyed végén elrontotta az egyetlen mezőnygólkísérletét ami nagyon hiányzott a mérkőzés végén, de azt persze lehetetlen megmondani, hogy hogyan alakult volna egy sikeres 3 pontos után a második félidő.

Az irányító Derek Carr nagyon jól játszott a Raiders ellen azonban pont akkor hibázott amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Az utolsó driveban lehetőség volt az egyenlítésre illetve a fordításra de rosszul döntött és az újonc cornerback Jason Verrett interceptiont szerzett.

Egy tipikusnak mondható újonc hibát végett hiszen biztosra kellett volna mennie, rövidet passzolni és a mezőnygól ra bízni de elkapta a hév és egy hosszú passzal megpróbálta megnyerni a mérkőzést. Carr 282 passzolt yarddal, 4 touchdownnal és 1 interceptionnel zárta a mérkőzést.

Az ideiglenes vezetőedző Tony Sparano bemutatkozása sajnos így vereséggel ért véget de az utóbbi két hétben a játék szinte minden részében feljavult a csapat.

A legfontosabb változás, hogy végre beindult a futójáték. Darren McFadden és Maurice Jones-Drew végre használhatóan teljesített és ketten együtt 110 futott yardot szereztek. McFadden 14 futásból 80 yardot (5,7-es átlag), Jones-Drew 4 futásból 30 yardot (7,5-es átlag) szerzett. A Chargers futás elleni védelme Top10-es így ez még jobbá teszi a teljesítményt.

Az viszont számomra még mindig érthetetlen, hogy miért nem használják jobban Marcel Reece-t. A fullbacknek 1 futása és 1 elkapása volt. 2 futott yardot és 11 elkapott yardot szerzett a mérkőzésen.

A támadósor sokkal jobban teljesített de azért a védelmen még bőven van még mit javítani. A futójáték ellen jobban védekeztek de az idei átlagnál jóval több yardot engedtek a Chargersnek ami értelemszerűen a magas passzolt yardnak köszönhető.

Előre tudtuk, hogy a mérkőzés kulcsa Philip Rivers játékának kiiktatása lesz. Ennek felismerése egyszerű, a megvalósítása viszont bonyolult. A gyenge pass rushnak köszönhetően csak egyszer sikerült sackelni Rivers-t.

Összességében sokat javult a csapat azonban végre jöhetne egy győzelem is. A támadósor sokat fejlődött de a védelemre is bőven ráfér az átalakítás. A következő héten az Arizona Cardinals csapatát fogadjuk de az sem lesz egyszerű feladat hiszen 4-1-es mérleggel az NFC Nyugati csoportjának élén áll a csapat.

(nfl.com, Fotó: goldengatesports.com, nbcsandiego.com, timesunion.com, utsandiego.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr816788505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása