Kit választunk az első körben?
2014. május 08. írta: Raider Nation

Kit választunk az első körben?

Pár óra és elkezdődik az idei NFL Draft így nemsokára kiderül, hogy melyik fiatal játékos csatlakozik az Oakland Raiders csapatához. Az utóbbi pár bejegyzésben megnéztünk pár játékost akik a legnagyobb eséllyel pályáznak Reggie McKenzie draft cetlijére. A legnagyobb valószínűség szerint a wide receiver Sammy Watkins-t fogjuk kiválasztani az ötödik helyen de mindegyik szakértő gondolja ezt így. Az utóbbi napokban többen is mást húztak az ötödik helyen.

NFL szakértők választásai

Mike Mayock - SAMMY WATKINS, WR, Clemson

Daniel Jeremiah - MIKE EVANS, WR, Texas A&M

Charles Davis - KHALIL MACK, OLB, Buffalo

Charley Casserly - TAYLOR LEWAN, OT, Michigan

Bucky Brooks - BLAKE BORTLES, QB, Central Florida

Brian Baldinger - GREG ROBINSON, OT, Auburn

Matt Smith - MIKE EVANS, WR, Texas A&M

Chase Goodbread - JAKE MATTHEWS, OT, Texas A&M

Mike Huguenin - KHALIL MACK, OLB, Buffalo

Bryan Fischer - SAMMY WATKINS, WR, Clemson

Az általam beharangozott Watkins csupán két ember Mock Draftjában szerepel a Raiders választásánál de az jól látszik, hogy a többség véleménye szerint elkapót húzunk az első körben. Azt még fontos megjegyezni, hogy aki nem Watkins-t húzta a Raiders-hez már korábban kiválasztotta az elkapót és így elérhetetlenné vált az ötödik helyen.

A lista alapján kivétel nélkül a négy legnagyobb hiányposztunkra választanak játékost ami cseppet sem meglepő az első körben. Matt Schaub szerződtetése miatt kevély az esély van mutatkozik irányító érkezésére.

Elkapó mellett viszont komoly esély van egy offensive tackle érkezésére is ugyanis a vezetőség nyugodtan végignézte, hogy Jared Veldheer az Arizona Cardinalshoz távozzon és a piacon nem találtak megfelelő falembert aki helyettesíteni tudná.

A legnagyobb esélye a már korábban bemutatott játékosoknak rá, hogy kiválasszuk Őket de most következzen azon játékosok rövid bemutatása akikre még tippeltek a szakértők.

Jake Matthews, OT

Luke Joeckellel félelmetes párost alkottak, a tavalyi 1/2-es választott utána pedig megkapta Manziel vakoldalát Matthews. Már első évében lehetőséget kapott és élt is vele, utána pedig fokozatosan fejlődni tudott. Már tavaly felmerült, hogy kijöjjön a draftra, de inkább még egy évig maradt College Stationben. Ugyan Joeckel lábon jobb, de Matthews az erősebb játékos, a futásblokkolást jobban segíti. A fal mindkét szélén van tapasztalata, ez pedig sokat jelenthet a profik között.

Taylor Lewan, OT

Ugyan nem biztos, hogy akkora potenciál van benne, mint anno Jake Longban volt (aki szintén a Michiganre járt), de egyértelmű első körös játékosról beszélünk. Középiskolában végzősként lett belőle offensive tackle és ugyan játéka még mindig nyers, de fokozatosan fejlődik. Atletikussága alapján helye van a top tackle-k között. Leginkább technikában és ösztöneiben kell javulnia, illetve balhéi szintén ronthatnak draft helyezésén.

MIKE EVANS, WR

Csak két főiskolai éve volt - mindkettő Johnny Manziel irányitoval - ezalatt 151 elkapásból 2499 yardot és 17 TD-t szerzett. Domináns volt a kisebb főiskolai cornerback-ek ellen pusztán a mérete miatt, de bizonyítania kell, hogy képes elszakadni egy NFL defensive back-től is.

Khalil Mack, LB

Középiskolában nem volt túlságosan reflektorfénybe, ezért Buffalo-ba kényszerült, ahol redshirted éve után rögtön kezdőként kapott szerepet és belekezdett páratlannak mondható egyetemi pályafutásába. Csapata 3-4-es védelmében tetszőleges feladatokat kapott. Rendkívül erős és jól megy át a blokkokon, a labdás játékost pedig képes utolérni. Ugyan legfőképp átlagos ellenfelek ellen játszott, de helytállt például az Oregon vagy az Ohio State ellen is.

Az idei évfolyam legjobb játékosait elnézve személy szerint Sammy Watkins kiválasztásának örülnék a legjobban. Jól gyorsul, jól követi a blokkokat és remekül koordinálja a mozgását. Lábmunkájának köszönhetően nem csak a hosszú átadásoknál de a routoknál is kitűnően használható. Átlagon felüli labdaérzékkel rendelkezik így a pontatlan átadásokat is kezelni tudja és átadás után önerőből is képes plusz yardokat szerezni. Sokáig  a csapat meghatározó játékosa lehet.

Kép: raiders.com, espn.go.com, therunnersports.com, anarbor.com, cbssport.com, philly.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr226135969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása