100 millió dolláros szerződés Jon Gruden-nek
2018. január 06. írta: Raider Nation

100 millió dolláros szerződés Jon Gruden-nek

Mark Davis csapattulajdonos rendbe tette az vezetőedzői posztot a következő évtizedre. Legalábbis ha az eredmények is úgy alakulnak majd.

Még nem hivatalos de már tényként kezelhető, hogy Jon Gruden lesz a Raiders vezetőedzője a következő évtizedben. Az üzlet nem volt olcsó, a beszámolók szerint a visszatérő vezetőedző 10 éves 100 millió dolláros szerződést fog aláírni a csapattal. Kedden mutatják be hivatalosan az új vezetőedzőt.

Csak összehasonlításképpen, hogy mit is jelent ez az évi 10 milliós szerződés. Pete Carroll és Sean Payton nagyságrendileg évi 8 millió, Bill Belichick és Andy Reid évi 7.5 millió és John Harbaugh évi 7 millió dollárt keres. Emellett a 10 év is igen soknak számít. A Cowboys két korábbi vezetőedzője Tom Landry (1964) és Jimmy Johnson (1989) kötött 10 éves szerződést a kinevezésekor.

Gruden visszatérése mellett az is kiderült, hogy kik lesznek a főedzői. A Los Angeles Rams irányítóedzője Greg Olson érkezik offensive koordinátornak, a Bengals korábbi defensive koordinátora Paul Guenther lesz a DC és a Cowboys speciális egység edzője Rich Bisaccia is Oaklandben folytatja.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az új vezetőedzőnek mekkora befolyása lesz a csapat életére. Egy ilyen összegű szerződés után egyből felmerült a kérdés, hogy vajon továbbra is Reggie McKenzie dönt-e majd kizárólagosan a keret összetételéről vagy Gruden-nek is lesz beleszólása.

Az utóbbi években tévés szakértőként tevékenykedő HC 1998 és 2001 között töltötte be a Raiders vezetőedzői posztját. Nem volt negatív szezonja, 8-8, 8-8, 12-4 és 10-6-os mérleggel zárt.

Az utolsó két szezonjában bekerült a playoffba és mind a két alkalommal 1 győzelemmel és 1 vereséggel zárt. Ezt követően a Tampa Bay Buccaneers kivásárolta a szerződéséből. A trade nem volt olcsó ugyanis a Raiders két első, két második körös Draft picket és 8 millió dollárt kapott. Első szezonjában pont a Raiders ellen Super Bowl-t nyert.

Az akkori trade egy zsák picket hozott de Al Davis utólag elismerte, hogy élete legrosszabb döntése volt Gruden eltradelése. A fia most bő másfél évtizeddel később helyre hozta a hibáját és meglátjuk, hogy mi sül majd ki az egészből.

nfl.com, Fotó: twitter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr9113554875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása