Csodával felérő győzelem egy mérföld magasban
2015. december 16. írta: Raider Nation

Csodával felérő győzelem egy mérföld magasban

A Raiders vasárnap este a csoportivális a Denver Broncos otthonába látogatott és meglepetésre győztesen távozott a rivális stadionjából. Az igaz, hogy az idei szezonban a Broncos nem számít verhetetlen együttesnek de az első félidőben látottak miatt csoda történt a második félidőben.

Az első félidei szenvedésünk okát a katasztrofális támadóegységünkben vagy a zseniális Broncos defenseben kell keresni. Sajnos inkább az előbbi rukkolt elő borzasztó teljesítménnyel semmit az utóbbi egység teljesített erőn felül. Minden persze csak nézőpont kérdése de az tény, hogy a félidőben 12-0-ra vezetett a Broncos és az offense -14 támadóyardon állt.

Rengeteg öniróniával azt mondhatnánk, hogy ha ki se jönnek az öltözőből akkor is jobban teljesítettek volna mert akkor kereken 0 szerzett yarddal állt volna az egység. Persze ez nem így működik de amit a mérkőzés elején láttunk az tényleg kritikán aluli volt.

Persze ez csak az offense-t minősíti mert a védelmünk azért az első félidőben is mérkőzésben tartotta a csapatunkat. A rossz offense miatt sok időt kellett a pályán tölteniük és az első félidőben sikerült csak mezőnygólokon tartani az ellenfelet.

A defense az egész mérkőzésen jól dolgozott sőt mi több a második félidőben zseniálisan teljesített és egyetlen pontot sem engedett a Broncos offense-nek. Sőt Khalil Mack az endzoneban kiütötte Brock Osweiler kezéből a labdát így még 2 pontot is fel tudtak rakni az eredményjelzőre.

A tavalyi elsőkörös választottunk eddig is remekül teljesített az NFL-ben de vasárnap Mack pályafutásának legjobb mérkőzését láthattuk. 5 alkalommal (franchise rekord beállítás) sikerült földre vinnie Osweiler-t, 7 tacklet és 1 kierőszakolt fumblelel zárt. A teljesítményének köszönhetően a mai napon bejelentették, hogy Mack lett az előző játékhét legjobb játékosa az AFC-ben.

A félidőben valami csoda történt és egy teljesen másik offense tért vissza a pályára. Lehet hogy a Broncos offensét fogta meg, hogy két negyeden keresztül földbe döngölték a Raiders-t de Fosztogatóként inkább a saját csapatunkat dicsérjük.

Lassan beindult az offense és bár nem láttunk kirobbanó playeket de szépen lassan átvettük az irányítást. Carr végül 135 passzolt yardal és 2 touchdownal zárta a mérkőzést. A passzjáték roppant fontos a mérkőzés megnyerése szempontjából mert futójátékunk sajnos most sem volt.

A földön 19 futókísérletünk volt és elképzelhetetlenül sok, azaz 31 futott yardot szereztünk. Brutális 1.63 yardot átlagoltunk futásonként. Az oké, hogy ez a Broncos defense nagyon erős de ez az érték egyetlen csapat ellen sem elfogadható. Az is lehet, hogy idén már nem lehet ezen változtatni de a futójáték javítása kulcsfontosságú a csapat jövője szempontjából.

Régi igazság, hogy csak a győzelem számít és a W-t nem kell megmagyarázni de ennek ellenére nem szabad elfelejteni a vasárnapi mérkőzést. Főként az első félidőre kell emlékezni és megfejteni, hogy miért is teljesített ilyen katasztrofálisan a csapat.

Mindezek ellenére sem örülhetnek sokáig Oaklandben mert a hétvégén újabb erős ellenfél következik a Raiders számára. Vasárnap 22:05-től a Green Bay Packers-t fogadjuk hazai pályán. A Vikings múlt heti botlásával egy mérkőzéses előnybe került a Packers de remélhetőleg a vasárnap esti mérkőzés után szorosabbá válik majd az NFC Északi csoportja is.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr578178302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása