Amari Cooper lett a kiválasztott
2015. május 01. írta: Raider Nation

Amari Cooper lett a kiválasztott

A Raiders vezetősége hajnalban nem okozott meglepetést és kiválasztotta az Alabama wide receiverét Amari Cooper-t. Ezzel a legnagyobb hiányposztra húzott a csapat. A Draft alakulása miatt megváltozhatták volna az előzetes stratégiát de nagyon jól döntöttek, hogy az eredeti tervnél maradtak. Cooper érkezésével egy nagyon tehetséges elkapót kapott Derek Carr és a páros hosszú időn keresztül meghatározhatja majd a Raiders passzjátékát.

A szakértők véleménye szerint Cooper futball intelligenciája, jó kezei és kitűnő routefutó képessége miatt egyike volt a legbiztosabb Draft pickeknek. A fiatal receiver most olyan elkapók közé csatlakozott mint Michael Crabtree, James Jones, Andre Holmes, Rod Streater, Mychal Rivera és minden esélye megvan, hogy az alapszakasz elejétől fogva a csapat kezdőjátékosa legyen.

Cooper-t a szakértők évfolyamának leginkább NFL kész elkapójának tartották és képességei alapján máris olyan elődökhöz hasonlítják mint Torry Holt, Marvin Harrison és Reggie Wayne. A csapat offensive lineja meglepően jól szerepelt a tavalyi szezonban a passzjáték támogatásakor de Carr-nak nem voltak megfelelő célpontjai illetve a futójáték sem segítette Őt az újonc szezonjában.

Cooper erősségei: kiváló egyensúly és gyorsaság, amelyeknek köszönhetően meg tudja verni a press coverage-t és megégetni a védőt üres területen is. Remekül gyorsul, a legjobb cornerbackeket is képes volt lerázni magáról. A legnehezebb elkapásokat is könnyen abszolválni tudja. Átlagon felüli szem-kéz koordináció. A legmagasabb ponton kapja el a labdát. Blokkolásban is hatásos tud lenni. Néha csalóka lehet a kiváló statisztika, de az ő esetében megvannak a képességei ahhoz, hogy a profik között is helytálljon.

Cooper gyengeségei: hajlamos elszabadulni az útvonalaitól és túl sok labdát ejt el, pl. csúnya drop 2013-ban az Auburn ellen. Ugyan nincs akkora sebessége, mint Sammy Watkins-nak és nem is olyan magas, mint Mike Evans, de így is nehéz negatívumokat találni a játékában.

A general manager Reggie McKenzie a tavalyi Draft előtt vékony jégen táncolt de a játékbörzén hívott jó pickjei miatt végül maradhatott. A jelenlegi támadóegységnek sokkal jobban kell teljesítenie mint ahogyan azt a tavalyi szezonban tették. A negyedik helyről értelemszerűen könnyű jó prospectet húzni de remélhetőleg a folytatás is hasonlóan jól alakul.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr37419942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása