T-Rich a Raiders-nél folytatja
2015. március 18. írta: Raider Nation

T-Rich a Raiders-nél folytatja

Az Oakland Raiders tegnap bejelentette, hogy szerződtették az Indianapolis Colts és a Cleveland Browns korábbi running backjét Trent Richardson-t.

A szebb időket is megélt egykori elsőkörös választott Richardson kétéves, 3.9 millió dolláros szerződést kötött a Raiders-el de a hírek szerint különböző ösztönző záradékok érvényesítésével 4 millió dollárt kereshet évente.

A running back sorra rá is fér az erősítés hiszen Maurice Jones-Drew és Darren McFadden távozásával csak a második profi szezonját kezdő Latavius Murray és a nemrégiben szerződtetett Roy Helu maradt a backfielden. A legfőbb kérdés Richardson-al kapcsolatban az, hogy be tudja-e valaha futni azt a karriert amit előzetesen jósoltak a számára.

A jelenleg 24 éves futót a Browns választotta ki a 2012-es Draft első körének harmadik helyén és a második szezonjában eltradelték a Colts-al. Richardson ára egy elsőkörös pick volt és a tradet a general manager Ryan Grigson egyik legrosszabb üzleteként tartják számon. Tavaly elvesztette a kezdő posztját, felfüggesztették az offseasonban és csak 3.3 futott yardot átlagolt. Innen csak felfelé vezethet út.

Nem példátlan jelenség de Richardson az NFL-ben meg sem tudja közelíteni a korábbi produkcióját. Itt nem csak a yardok számáról van szó hanem folyamatosan rossz döntéseket hoz a pályán. Rengeteg elemzés született már vele kapcsolatban, hogy folyamatosan rossz felé indul, nem tudja olvasni a védelmet és valahogyan nem találja meg az offense fal nyitotta folyosókat sem.

Ezeket a hibákat jól mutatják a számai is. Újonc évében 950 futott yardot és 367 elkapott yardot szerzett amit jó kezdésnek mondhatunk de sajnos ez volt Richardson legjobb szezonja. A futott yardjainak számát ugyan egy kicsit beárnyékolja, hogy 267 futókísérletből szedett össze ennyi yardot ami 3.6 yardos átlagot jelent. Összehasonlításképpen Latavius Murray 5.2 futott yardot átlagolt az újonc évében.

A második szezonjában, két csapatban, 563 futott yardot és 316 elkapott yardot szerzett, csak 2.99 futott yardot szerzett kísérletenként. Tavaly egy kicsit javult az átlaga, 3.3 futott yardot szerzett kísérletenként de a produkciója nagyon elmaradt egy kezdő running backtől elvárt teljesítménytől.

Miután elküldte a Colts Richardson az egyik nyilatkozatában kijelentette, hogy újra fel emelkedni. Lehet, hogy kölcsönösen jót tesz majd, hogy egy újjáalakuló csapatnál folytathatja. Erre nem lehet mást mondani, reméljük úgy lesz.

(nfl.com, Fotó: sanfrancisco.cbslocal.com, ballerstatus.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr727281773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása