Darren McFadden távozik a Raiders-től
2015. február 21. írta: Raider Nation

Darren McFadden távozik a Raiders-től

Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a running back Darren McFadden el fogja hagyni Oaklandet. A jelenleg 27 éves running back hét éve a csapat tagja és kora miatt még több évig folytatni tudja a pályafutását de a következő szezonra új csapatot kell találnia.

A futó szerződése lejárt a tavalyi szezonban és a szabadügynökpiac nyitásának napján egyéves, 1.75 millió dolláros szerződést kötött vele a Raiders. Tőle már-már szokatlan módon az egész tavalyi szezonban egészséges tudott maradni de ennek ellenére is pályafutásának egyik leggyengébb szezonját produkálta.

Így nem meglepő, hogy Vic Tafur a San Francisco Chronicle munkatársa arról számolt be, hogy a Raiders nem fog hosszabbítani a running back-el. A hírt még nem erősítette meg a general manager de igazából az lenne a nagy hír ha Reggie McKenzie új szerződést kötne Run-DMC-vel.

McFadden-t a 2008-as Draft negyedik helyén választotta ki a Raiders és hét szezon után ki kell mondani, hogy az utóbbi évek elsőkörös bustjainak egyike lett. Csak egyetlen szezonjában lépte át az 1.000 futott yardot és különböző sérülések miatt 29 mérkőzést hagyott ki a pályafutása alatt.

Run-DMC hét szezon alatt 1.038 futókísérletből 4.247 futott yardot és 25 futott touchdownt szerzett. Futásonként 4.1 yardot átlagolt. Összehasonlításképpen a 2008-as Drafton utána kiválasztott futók, például Jonathan Stewart 4.6 yardot, Chris Johnson 4.6 yardot, Matt Forte 4.2 yardot, Ray Rice 4.3 yardot és Jamaal Charles 5.6 yardot átlagolt futásonként.

McFadden legszebb évei minden bizonnyal már mögötte állnak és nagy valószínűség szerint sosem fogja befutni azt a karriert amit megjósoltak a számára. Eljött a váltás ideje és lehet, hogy a futó és a csapat számára is erre van most szükség.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr427194745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása