Aldon Smith két évig a Raiders játékosa marad
2016. április 05. írta: Raider Nation

Aldon Smith két évig a Raiders játékosa marad

Tegnap bejelentették, hogy a Raiders kétéves hosszabbítást kötött linebackerével Aldon Smith-el. Később kiderült, hogy a kétéves kontraktus maximális összege elérheti a 19.5 millió dollárt és 11 millió dolláros alapfizetést tartalmaz. A kifizetett összeg a lejátszott mérkőzések számán alapszik majd.

Valami hasonló mérkőzésarányos szerződésre lehetett számítani Smith esetében mert a linebacker az eltiltását tölti jelenleg. Tavaly novemberben egyéves eltiltással büntették tiltott szerek használata (és sorozatos szabályszegések) miatt.

Smith zseniálisan kezdte meg a profi pályafutását de fejben finoman szólva is gyenge volt és rengeteg balhéba keveredett az utolsó években. A játékost letartóztatták ittas vezetés, engedély nélküli lőfegyver birtoklás, bombafenyegetés, vandalizmus és cserbenhagyás miatt is. Mindemellett ráadásul egy 2012-es házibulin még le is szúrták.

Smith-t a San Francisco 49ers választotta ki a 2011-es Draft első körének hetedik helyén. Pályafutása első két szezonjában 33.5 sacket szerzett aminél többet egyetlen játékos sem ért el a liga történetében. A sorozatos balhéi miatt azonban a tavalyi offseasonban megváltak tőle és csatlakozott a Raidershez.

A Raiders játékosaként 9 mérkőzésen lépett pályára és 530 defensive snap során volt pályán. 28 tacklelel és 3.5 sackel zárt. Khalil Mack-el együtt 62 siettetést, 9 sacket és 8 QB hitet szereztek.

Remélhetőleg Smith már lezárta a balhés múltját és végre újra a futballal fog foglalkozni. Ha visszatér, vagy csak megközelíti az első két szezonban látott teljesítményét akkor még a magasnak tűnő összeg ellenére is hatalmasat igazolt Reggie McKenzie.

 

(nfl.com, Fotó: ooyuz.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr958568882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása