És a végén összedőlt a kártyavár
2015. december 09. írta: Raider Nation

És a végén összedőlt a kártyavár

Vasárnap este hazai pályán a csoportrivális Kansas City Chiefs csapatával mérkőzött meg a Raiders. A találkozó tétje a csoport második helyének megszerzése és az idei playoff álmok életben tartása volt.

Sajnos vereség lett a vége és ugyan matematikailag nem, de gyakorlatilag elfelejthetjük az idei playoff szereplést.

A 34-20-as vereség miatt 5-7-es mérleggel áll a Raiders és két mérkőzés hátrányban van a Pittsburgh Steelers, New York Jets és Chiefs hármas mögött. Emellett a Buffalo Bills és a Houston Texans is 6-6-os mérleggel rendelkezik így nehéz elképzelni, hogy a hátralevő négy mérkőzésen le tudjuk dolgozni a hátrányunkat.

A mérkőzéssel tulajdonképpen semmi gond sem volt, minden biztatóan alakult és ha három negyed után lefújták volna a találkozót akkor egy aránylag sima mérkőzést hozott volna le a csapat. Csak az a baj, hogy egy NFL mérkőzés négy negyedből áll és a záró játékrészben minden összeomlott.

A minden szó egész pontosan Derek Carr-t jelöli. Carr-nak vasárnap is jó mérkőzése volt, elég magabiztosnak és nyugodnak tűnt de jött az első labdavesztés. A zseb összeomlott, minden oldalról támadták és kiütötték a kezéből a labdát amit goal line környékére vissza is hordott az ellenfél.

Nem sokkal később jött a második interception. Itt szerepe volt az elkapó elcsúszásának és a rossz playolvasásnak is. A harmadik labdaeladás egy régi ismerős, Tyvon Branch nevéhez fűződik. A korábbi safetynk ráadásul TD-t szerzett az elkapás után.

Tulajdonképpen 3 passzjátékon ment el az egész mérkőzés. Carr 283 passzolt yarddal, 2 touchdownnal és 3 interceptionel zárt.

A futójáték sem volt annyira borzasztó, Latavius Murray 20 futókísérletből 86 futott yardot és 1 futott TD-t szerzett. Az azonban igaz, hogy a leghosszabb futása 35 yardos volt és ha ezt kivesszük a pakliból akkor a többi kísérleténél csak 2.68 yardos átlagot hozott.

A védelem biztatóan szerepelt, 1-2 elnézett play mellett jól teljesítettek. 21 futásból 89 futott yardot engedtek a Chiefs offensének akik a levegőben is csak 162 yardot szereztek. Nyomás alatt tartottuk Alex Smith-t és 4 alkalommal is sikerült sackelni.

Csak 4 zászlót kapott a Raiders, kevesebb büntetés, több first down, jobb harmadik downos arány, több össz, futott és passzolt yard. Csak két mutatóban maradtunk alul de ezeket a számokat a turnover és ami a legfontosabb az eredmény sorban kell keresni.

A hétvégén sem lesz könnyű dolga a csapatnak mert a csoportot vezető Denver Broncos otthonában lesz majd jelenése. Mivel már nincs igazán reális esély a playoffra így tulajdonképpen egész jó ellenfél következik. Kiderül, hogy Carr mit tud majd hasznosítani a Chiefs elleni mérkőzésből és próbára teheti magát az idei egyik legjobb defense-el szemben.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, ksn.com, latimes.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr58152872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása