1.7 milliárd dollárért építene közös Los Angeles-i stadion a Raiders és a Chargers
2015. február 20. írta: Raider Nation

1.7 milliárd dollárért építene közös Los Angeles-i stadion a Raiders és a Chargers

Évek óta beszédtéma az NFL-ben, hogy újra csapatot kellene vinni Los Angelesbe. A három fő jelölt a St. Louis Rams, az Oakland Raiders és a San Diego Chargers csapata. Az éjszaka folyamán robbant a hír, hogy a Raiders és a Chargers közös stadiont építene az Angyalok városában.

A két csapat közleményt adott ki, hogy szívesen elköltöznének Los Angelesbe sőt tudatták a médiával, hogy egy közös stadion építése is a terveik között szerepel. Az új stadion a kaliforniai Carsonban épülne fel ami körülbelül 30 kilométer távolságra van LA-től és az új stadiont 1.7 milliárd dollárból valósítanák meg. Továbbá az építés költségeit közösen finanszíroznák ahogyan ezt a New York Giants és a New York Jets tette pár évvel ezelőtt.

A nyilatkozatuban természetesen megemlékeztek róla, hogy mennyire elégedetlenek a jelenlegi körülményeikkel és az idei évben mindent meg fognak tenni azért, hogy a városukban tartsák a csapatukat. Mindent egybevetve még az is elképzelhető, hogy a bejelentéssel csak nyomást akartak gyakorolni városaik vezetőségére.

Nemrég hasonló nyilatkozattal állt elő a Rams is. A csapat tulajdonosa Stan Kroenke bejelentette, hogy pár támogatóval együtt a Hollywood Parkban felépítene egy 80 ezer néző befogadására képes stadiont. A Raiders és a Chargers ennél azért tovább merészkedett ugyanis a hírek szerint már meg is vásárolták a kiszemelt területet és egy látványtervet is megjelentettek a jövőbeli stadionról.

Sőt mi több egy egészen friss hír szerint a két csapat sokakat sokkoló bejelentést tett ami szerint az NFC-be is átmennének, hogy ha ezzel elősegítenék az új stadion létrejöttét. Ezt azonban végképp nem szabad készpénznek venni, hiszen mindkét csapat az AFC Nyugati csoportjában szerepel.

Forrás:

NFL Hungary

nflhu.blog.hu

(nfl.com, profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: variety.com, la.curbed.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr17192685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása