Győzelem a Texans ellen
2013. november 21. írta: Raider Nation

Győzelem a Texans ellen

Vasárnap este legyőztük a Houston Texans csapatát amivel megszereztük idei negyedik győzelmünket. A négy győzelemmel 11 fordulót követően ugyanannyi sikeres mérkőzéssel rendelkezünk mint amennyivel zártuk a tavalyi szezont. Sőt ezzel a mérleggel a csapatnak esélye van a playoff szereplésre is. El lehet játszani a rájátszás gondolatával de ez azért nagyon távoli és őszintén szólva idén elérhetetlennek tűnik de az NFL-ben minden megtörténhet.

A csoportgyőzelem gyakorlatilag elérhetetlen. A Broncos és a Chiefs egyaránt 9-1-es mérleggel rendelkezik, aminek köszönhetően egyikük csoportgyőztesként a másikuk valószínűleg a legjobb Wild Card helyen fog bekerülni a playoffba. A második AFC Wild Card hely viszont teljesen nyitott. Jelenleg a Jets foglalja el ezt a helyet, de szintén 5-5-ös mérleggel követi a Dolphins. Négy győzelmes csapat pedig rendeget van az AFC-ben, szám szerint (velünk együtt) hét. A Bills, a Bengals, a Browns, a Steelers, a Titans, a Chargers és köztük csak egy minimális különbség lesz a szezon végén.

De ne menjünk ennyire előre, nézzük meg mi történt vasárnap. Terrelle Pryor nem léphetett pályára így idén először a draftolatlan szabadügynökként szerződtetett Matt McGloin először lehetett kezdőjátékos. Nem is kezdhette volna jobban a mérkőzést hiszen első átadásával rögtön touchdownt passzolt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Charles Woodson kierőszakolt fumblejének köszönhetően remek helyről indíthattuk a támadósorozatot.

Az újonc irányító első teljes mérkőzését 197 passzolt yarddal, 3 TD-vel és 0 interceptionnel zárta. A hét elején a szakértők mindegyike azt találgatta, hogy kezdő maradhat-e a hétvégi Tennessee Titans elleni mérkőzésen is. Szerencsére a vezetőség meghozta a jó döntést és tegnap bejelentették, hogy vasárnap újra McGloin lesz a kezdő. Vasárnap meglátjuk, hogy képes-e megismételni a produkcióját.

A mérkőzés másik kellemes meglepetését a tartalékfutónk Rashad Jennings okozta. Az idei offseasonban szerződtetett running back 150 futott yardot és 1 touchdownt szerzett a Texans ellen. Jenning simán lenyomta a Texans kezdő futóját Ben Tate-et.

Mindkét játékosunkat jelölték a hét játékosa díjra.

Az elkapók közül szokás szerint jól teljesített az elkapó Rod Streater. A másodéves játékos 84 elkapott yardot és 1 touchdownt szerzett. Érdekesség, hogy a tavalyi évben Streater-t McGloin-hoz hasonlóan draftolatlan szabadügynökként szerződtettük. Az idei elsőkörös választottunk D.J. Hayden sérültlistára került és az utóbbi években rendkívül rosszul draftolunk az első körben így a Raiders-nek talán csak a Draft utáni piacon kellen válogatnia.

A Texans elleni győzelem a rossz mérlegük ellenére is nagy sikernek számít. A nyolc meccses vereségszériájuk ellenére az engedett yardokat tekintve TOP védelemmel rendelkeznek. A szezonbeli átlaguknál több passzolt és futott yardot (értelemszerűen összyardot) szereztünk ellenük. A kevés engedett yard ellenére viszont rengeteg pontot szereznek ellenük és tulajdonképpen ez nagy szerepet játszott a mi győzelmünkben is. Az első negyedben már 14 pontot szereztünk csak a turnoverekből.

A védelmünk összességében jól teljesített. Mike Jenkins, Kevin Burnett, Charles Woodson, Lamarr Houston és Nick Roach szokás szerint jól játszott. A győzelemben kulcsfontosságú volt Woodson fumbleja és Roach interceptionje is.

Az igaz, hogy sérülés miatt nem játszhatott Arian Foster de nem Ben Tate sem egy utolsó RB és sikerült 88 futott yardon tartani. A passz elleni védekezés viszont szokás szerint hagyott kívánnivalót maga után. Keenum és Schaub összesen 325 yardot passzoltak a mérkőzésen és ez egy erősebb csapat ellen nem fog beleférni.

A lényeg a győzelem és ez nem kell megmagyarázni. Vagy ahogyan az ős Raider mondta "Just win Baby". Vasárnap fontos mérkőzés következik a Titans ellen. Nagyon sűrű a mezőny és a Titans is ugyanolyan mérleggel rendelkezik így a végeredmény befolyással lesz a Wild Card helyre is. A találkozó 22:05-kor veszi kezdetét.

A Texans elleni mérkőzés videó összefoglalójáért kattints IDE!

(nfl.com, Fotó: zimbio.com, .washingtonpost.com, nflrush.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr695648577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása