Carson Palmer az Arizona Cardinals-nál folytatja
2013. április 04. írta: Raider Nation

Carson Palmer az Arizona Cardinals-nál folytatja

Tegnap hivatalossá vállt, hogy Carson Palmer az Arizona Cardinals csapatánál folytatja a pályafutását. A bejelentés nem volt meglepő az utóbbi hetek hírei és főleg a hétfői Matt Flynn trade után. A tradenek főként anyagi oka volt. A továbbra kattintva elolvasható az NFL Hungary bejegyzése a traderől és Palmerről.

Az Arizona Cardinals tegnap bejelentette, hogy megszerezték az Oakland Raiders irányítóját, Carson Palmer-t. A trade ára egy idei hatodik és egy 2014-es kondícionális Draft pick volt és Palmer mellett megkapták a Raiders idei hetedik körös picküket is.

Palmer távozásának, vagy pontosabban eltávolításának fő okát a szerződésében kell keresni. Az átalakított szerződés szerint is 16 millió dolláros alapfizetés illeti meg a következő két évben, amiből 10 millió dollár a garantált kereset. Az összes záradékkal együtt 20 millió dollárt kereshet Palmer a következő két évben.

A Raiders hétfőn szerződtette a Seattle Seahawks tartalékirányítóját, Matt Flynn-t és a trade után nyilvánvalóvá vállt, hogy Palmer-nek távoznia kell Oaklandből. Már a Flynn trade előtt is élénken érdeklődött az irányító iránt a Cardinals.

Az új vezetőedző Bruce Arians szereti a hosszú játékokat és a vertikális passzokat aminek tökéletesen megfelel Palmer. Kevin Kolb és John Skelton elküldése után is négy irányító található a Cardinals keretében jelenleg, de hatalmas meglepetés lenne ha nem Palmer lenne jövőre a kezdőirányító.

A Raiders tavalyi gyenge szezonja ellenére is jó formát mutatott Palmer. 15 mérkőzésen 4.000 passzolt yard felett zárt úgy, hogy folyamatosan sérülésekkel bajlódtak az elkapói. Itt viszont olyan receivernek passzolhat akit a liga összes irányítója szeretne a csapatában tudni. Larry Fitzgerald-al együtt igen komoly szezon áll Palmer előtt.

Palmer a 2003-as Draft 1/1-es játékosa volt. Hiába választotta ki a Cincinnati Bengals a Draft első helyén, mégsem küldték pályára az újonc szezonjában és így csak a második évében mutatkozhatott be. Nyolc éven keresztül volt a Bengals játékosa, de a 2010-es szezont követően valami megromlott közte és a tulajdonos, csapatvezetés között és igen magas trade áron a Raiders játékosa lett.

Pályafutása során 122 mérkőzésen lépett pályára. 29.465 passzolt yardot, 189 touchdownt és 130 interceptiont szerzett. 4.110 passzkísérletéből 2.568 volt sikeres és 86.2-es irányító mutatót ért el. Kétszer (2005, 2006) választották be a Pro Bowl keretbe.

Forrás:

Nfl Hungary

nflhu.blog.hu

(nfl.com, Fotó: news.yahoo.com és sportsillustrated.cnn.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr455195005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása