Stanford Routt a Kansas City Chiefs játékosa lett
2012. március 05. írta: Raider Nation

Stanford Routt a Kansas City Chiefs játékosa lett

Az első nagy igazolást a Kansas City Chiefs hajtotta végre, hiszen  három éves szerződést kötött Stanford Routtal. A korábbi Oakland Raiders cornerback 19.6 millió dolláros szerződést kötött új csapatával. Az összeg tartalmaz egy 4 millió dolláros aláírási bónuszt is.

A Chiefs mellett a Buffalo Bills, a Cincinnati Bengals, Dallas Cowboys és a Houston Texans is érdeklődött Routt iránt. A legnagyobb esélyesnek a Dallas Cowboys számított mert a defensive koordinátor Rob Ryannel már dolgoztak együtt Oaklandben is.

Az nfl.com értesülései szerint Routt jelenlegi helyzete igen érdekes hiszen még a Raiders alkalmazásában áll és így megkapja majd az 5 milliós bónuszt korábbi csapatától. Tehát márciusban 9 millió dolláros bónuszt fog kapni két csapattól.

Stanford Routt hét évig volt az Oakland Raiders tagja. Tavaly kötött egy ötéves 54.5 millió dolláros szerződést. Davis azért is kínált ilyen hosszútávú szerződést cornerbackjének mert Nnamdi Asomugha szabadügynök lett és a Philadelphia Eagles csapatához távozott. Routt 110 alkalommal játszott a Raidersben, ebből 53-szor kezdőként lépett pályára amióta 2005-ben a draft második körében megszerezték.

A Raiders 8.8 millió dollárral a fizetési sapka felett volt és Routt elengedésével keletkezett egy kis mozgásterük. Kiszámolható, hogy új szerződése szerint 5.2 millió dollárt fog keresni. A Kansas City Chiefs csak 95 milliót foglal el a fizetési sapkából, így van 24.5 millió szabad terük, amibe bőven belefér Routt fizetése.

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr464291161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása