Jon Gruden döntése volt Marquette King elküldése
2018. április 02. írta: Raider Nation

Jon Gruden döntése volt Marquette King elküldése

Három napja nagy meglepetésre jött a hír, hogy megválunk punterünktől Marquette King-től. A rugó elküldését első körben anyagi okokkal indokolták de mostanra kiderült, hogy nem ez volt az elsődleges szempont. Jon Gruden személyes döntése volt a játékos elküldése.

Az új vezetőedző maga döntött az elküldésről és ennek nem anyagi vagy sportszakmai indokai voltak hanem személyes okok miatt kellett King-nek távoznia. Bill Williamson és Vic Tafur jelentéséből kiderült, hogy Gruden-nek King személyiségével volt problémája.

Ez tulajdonképpen egyfajta üzenet a csapat felé az új HC-től. Az első pillanattól fogva nem fogja megtűrni az ellenszegülőket és a kicsivel vagányabb srácokat. Egyesek szerint a Michael Crabtree elküldés mögött is ugyanilyen ok rejtőzik.

Az azonban igaz, hogy Jack Del Rio vezetőedző sem volt végtelenül elégedetlen King viselkedésével. Még 2016-ban két egymást követő mérkőzésen is King hülyesége miatt kapott 15 yardos büntetést a csapat ami egyértelműen nem tetszett Del Rio-nak.

King szerződéséből amúgy még három év hátra volt bár az igaz, hogy 2.9 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Olcsóbban is lehet puntert foglalkoztatni de azt azért hozzá kell tenni, hogy King pályafutása legjobb szezonját zárta. Átlagosan 42.7 yardot szerzett a puntjaiból (a visszahordásokat leszámítva). Csak Brett Kern és Johnny Hekker zárt jobban ebben a statisztikai mutatóban.

Az, hogy hova fog vezetni Gruden hozzáállása az jó kérdés. A renitens játékosok folyamatos mellőzésén és elküldésén alapuló rendszerre több példát vehetünk a múltból. Bill Belichick rendszere kitűnően működik New Englandben de jó néhány edző már belebukott ebbe a hozzáállásba.

nfl.com, Fotó: bleacherreport.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr7713800156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása