All In Jon Gruden-ért
2017. december 31. írta: Raider Nation

All In Jon Gruden-ért

Ma megrendezik a 2017-es alapszakasz utolsó mérkőzését így ezután véget is ér a szezonunk. A tavalyi teljesítmény közelében sem volt az idei csapat így sajnos nem kell januári mérkőzésekkel tervezni. A rossz szereplésnek természetesen meglesznek a következményei és több változtatás várható.

Az új hírek szerint Mark Davis tulajdonos komolyan eltökélte, hogy visszahozza Oaklandbe a csapat korábbi vezetőedzőjét Jon Gruden-t. Erre pedig nem is sajnálná a pénzt ugyanis a beszámolók szerint évi 10 millió dolláros fizetést és tulajdonosi részesedést kész felajánlani a Super Bowl győztes vezetőedzőnek.

Del Rio négyéves szerződéshosszabbítást kötött az év elején így 2020-ig érvényes kantraktussal rendelkezik. A beszámolók szerint Davis rajta volt a hétfői esti Philadelphiából visszatérő gépen és finoman szólva is frusztrált állapotban volt. Tervei szerint egy nagy dobással készül a Las Vegas-i költözés előtt.

A jelek szerint ez Gruden visszahozatala lenne. Az utóbbi években tévés szakértőként tevékenykedő HC 1998 és 2001 között töltötte be a Raiders vezetőedzői posztját. Nem volt negatív szezonja, 8-8, 8-8, 12-4 és 10-6-os mérleggel zárt.

Az utolsó két szezonjában bekerült a playoffba és mind a két alkalommal 1 győzelemmel és 1 vereséggel zárt. Ezt követően a Tampa Bay Buccaneers kivásárolta a szerződéséből. A trade nem volt olcsó ugyanis a Raiders két első, két második körös Draft picket és 8 millió dollárt kapott. Első szezonjában pont a Raiders ellen Super Bowl-t nyert.

Gruden 2009 óta nem volt edző az NFL-ben és a múlt ellenére nem biztos, hogy most rá van szüksége a Raiders-nek. A problémákat nem Del Rio-ban hanem az edzői stábban kellene keresni (persze a kettő azért mégis összefügg). A szezon közben meghozott defensive koordinátor csere után határozott javulás következett be.

A gyenge offense rendbehozatalához szintén a koordinátori poszton kellene változtatni. Bármi is lesz a végső döntés Todd Downing biztosan nem fog visszatérni 2018-ban. Del Rio-val kapcsolatban nem kellene kapkodni.

Fotó: twitter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr3813536893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása