Végre elküldtük a defensive koordinátort
2017. november 22. írta: Raider Nation

Végre elküldtük a defensive koordinátort

Tegnap bekövetkezett az ami régóta érett, azaz megköszöntük Ken Norton Jr. munkáját. A defensive koordinátor tehát távozik és valószínűleg nem sokan fognak sírni miatta mert a két és fél szezonja alatt igen gyengén muzsikált a védelem az Ő irányítása mellett.

Persze nem lehet összehasonlítani az offense-el, főleg a tavalyi offense-el, az évek alatt jelentős különbség mutatkozott a két egység között. Az igaz, hogy ez a különbség szinte 0-ra redukálódott az idei szezonban de ez nem védelem dicsérete hanem inkább a támadóegység kritikája.

A Norton által irányított védelem az idei szezonban átlagosan 24.7 pontot (21. hely), 367 összyardot (26. hely), 253,2 (27. hely) passzolt yardot és 113,7 futott yardot (17. hely) engedett mérkőzésenként. Ezek nagyságrendileg megegyeznek a tavalyi számokkal csak az előző bajnokságban ezt még elbírta a csapat mert szinte mindig több pontot szerzett a támadóegység.

A csapat statisztikákat folytatva a liga egyetlen csapata vagyunk amelyik nem szerzett interceptiont az idei szezonban ami negatív ligarekordot jelent. Emellett idén mindössze 14 alkalommal sikerült földre vinni az ellenfelek irányítóit amivel a New York Giants-el holtversenyben a legrosszabb helyen állunk a sacklistán.

Norton Jr. helyét a csapat vezetőedző és defensive asszisztense John Pagano veszi át. Pagano az előző 5 szezonban a San Diego Chargers védelmi koordinátora volt és remélhetőleg nagyon hamar sikerül valami életet lehelni ebbe az egységbe mert ha nem akkor pár hét múlva elkezdhetünk foglalkozni a következő szezonnal.

Fotó: si.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr3713347803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása