Rekorddöntő szezonkezet de kibírtuk volna nélküle
2016. szeptember 25. írta: Raider Nation

Rekorddöntő szezonkezet de kibírtuk volna nélküle

Az offseason erősítések után bizakodva vártuk a szezonkezdetet de az első két forduló megmutatta, hogy finoman szólva is van még min javítani. A Raiders defense pocsékul vágott neki az idei szezonnak.

Ken Norton Jr. defensive koordinátor egysége az első játékhéten 507 yardot engedélyezett a New Orleans Saints, a második játéhéten pedig 528 yardot az Atlanta Falcons offensének. Ezzel 1940 óta a liga második csapata lett (az 1967-es Falcons volt az első) ami több mint 500 yardot engedett az első két mérkőzésén.

Emellett a Raiders defense ligautolsó az engedett pontok (34.5), az engedett összyard (517.5 yard), az engedett passzolt yard (404 yard) és a playenkénti kapott yardok (8.02 yard) tekintetében. Az első két fordulóban kapott 1.035 yard pedig a legtöbb amit 1940 óta bármelyik defense összeszedett az első két fordulóban.

A rekorddöntés pedig folytatódhat. Ha az esti Tennessee Titans elleni mérkőzésen 447 yardot kap az egység akkor megdönti az első három mérkőzéses negatív rekordot. A jelenlegi rekorder (és remélhetőleg marad is) az 1951-es New York Yanks a maga 1.481 kapott yardjával.

Természetesen a Fosztogatók defense még egyetlen szezonban sem kezdett ilyen gyengén. Ez hatalmas csalódás mert a szabadügynökpiacon és a Drafton is főként a védelem megerősítésével foglalkoztak.

Khalil Mack-nek eddig egyetlen sackje sincs és csak két alkalommal ért oda az ellenfél irányítójához, Bruce Irvin hat tacklet és 1 sacket szerzett két mérkőzés alatt és a cornerback Sean Smith-t pedig akkor verték meg a támadók amikor csak akarták.

Egyértelműen felmerül a kérdés, hogy a gyenge kezdésért mekkora felelősség terheli Norton-t. A DC pedig a nyilatkozatok alapján tisztában is van a felelősségével.

"Én vagyok a felelős. Keményebben és jobban kell dolgoznunk és kijövünk ebből. Egy jó védelem vesz körül, sok jó edzővel és rengeteg jó játékossal." - nyilatkozta Norton.

A múlt heti közvetítésben volt egy jelenet amikor Jack Del Rio elbeszélgetett Norton-al aki igen érdekes arckifejezéssel állt a partvonal mellett. A mérkőzés után kiderült, hogy a múlt heti mérkőzésen Del Rio a kezébe vett a dolgokat és a találkozó végén Ő hívta a defense playeket.

Mivel defense oldalról érkezett a vezetőedző így ez nem túl meglepő lépés látva ezt a borzalmasan teljesítő védelmet. Norton elmondta, hogy a Titans ellen ismét Ő fogja hívni a playeket de hatalmas javulásra lesz szükség mert még egy pár gyenge mérkőzés után az állása is veszélybe fog kerülni.

nfl.com, Fotó: cbssports.com, nflhotspot.sportsblog.com, newsclip.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr8611742023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása