Who Dat? We Dat!!! - Győzelem a Saints ellen
2016. szeptember 12. írta: Raider Nation

Who Dat? We Dat!!! - Győzelem a Saints ellen

Tegnap este lejátszottuk az idei első alapszakasz mérkőzésünket és egy idegőrlő hajrát követően legyőztük a New Orleans Saints csapatát.

47 másodperccel a találkozó vége előtt egy touchdown után 33-34 volt az állás a Saints javára majd a 2 pontos kísérletet választottuk a biztosabbnak tűnő egyenlítés helyett. Crabtree elkapta Carr passzát és a kihagyott mezőnygól után egy W áll a csapat neve mellett.

Az összecsapást jól kezdtük, a Saints első támadósorozatát Bruce Irvin egy fumbleval megszakította. A szerzett labdát követő támadósorozat végén azonban nem sikerült bejutni a célterületre de Sebastian Janikowski mezőnygóljával megszereztük a vezetést.

A következő támadósorozat végén a Saints egyenlített de Latavius Murray 6 yardos TD futásával az első félidő végén már 10-3-ra vezettünk. Ezt követően azonban szétesett a csapat.

A második félidőben egyetlen pontot sem tudtuk feltenni a táblára míg a Saints két alkalommal is TD-t szerzett. Drew Brees két 6 pontot érő átadása miatt 17-10-es hátránnyal vonultunk öltözőbe. A védelem egyszerűen képtelen volt megállítani Brees-t, a Saints QB-ja valahogyan mindig megtalálta az üresen álló célpontját.

A harmadik negyedben is csak küszködött a csapat majd jött hideg zuhany. Brandin Cooks franchise rekordot jelentő 98 yardos elkapott touchdownt szerzett. Az elkapó a szélről indulva megverte Sean Smith-t és "simán" begyalogolt a célterületre.

A negyed vége előtt még szereztük három pontot Janikowski újabb mezőnygóljának köszönhetően. 24-13-as hátrányban vágtunk neki az utolsó játékrésznek (második és harmadik negyed, 3 szerzett, 21 kapott pont) és a védelem teljesítményét elnézve nem sok jóban reménykedhettünk.

Három perc elteltével Jamize Olawale TD-jével 5 pontra megközelítettük a Saints-t de nem sikerült a két pontos kísérlet. A Saints egy mezőnygóllal 8 pontra növelte az előnyét majd következett Jalen Richard 75 yardos futott TD-je.

A szenzációs TD-t követően a 2 pontos kísérlet is összejött így 27-27-re egyenlítettünk. Sajnos nem örülhettünk sokáig mert a Saints kevesebb mint másfél perc elteltével újabb TD-t szerzett. Hat perccel a mérkőzés vége előtt 34-27-re vezettek.

Ezután jött a végtelennek tűnő, büntetésekkel tarkított támadósorozatunk aminek végén 1 pontra megközelítettük az ellenfelet. A szurkolók többsége majdnem agyvérzést kapott amikor Jack Del Rio bemutatta a 2 pontos kísérletet. A HC döntése jónak bizonyult, a sikeres 2 pontos után átvettük a vezetést.

Brees 47 másodpercre visszakapta a labdát és 5 másodperccel a vége előtt kapura lőttek de az újonc Wil Lutz 61 yardos mezőnygólt hibázott így behúztuk a találkozót.

A mérkőzés vége után az ESPN felhívta Del Rio figyelmét a 2 pontos és az extra pontos statisztikákra. Az extra pontot választó csapatok 51%-a megnyeri a hosszabbítást míg a 2 pontost választók csak 44%-a nyer. Del Rio frappáns válasza: "Még jó, hogy nem az ESPN edzi a Raiderst."

Összességében megnyertünk egy szenzációs mérkőzést de azért még rengeteg munka vár a csapatra. Brees 423 passzolt yardot és 4 TD-t dobált össze ellenünk. A futójátékkal megbirkóztunk, 4 yardot átlagoltak kísérletenként.

A 2 kierőszakolt fumble nem annyira rossz de az egyiket visszaszerezték úgy, hogy jobban jöttek ki az esetből mintha meg sem történt volna. Nagyobb nyomást kell az irányítókra helyezni és jóval kisebb üres területeket kell hagyni. Persze nem minden héten lesz majd egy Brees kaliberű irányító az ellenfélnél de a tegnapi defensen elmehet a találkozó.

Az offense oldalán a futójátékon még bőven van mit csiszolni, Richard futását leszámítva 3.68-as átlagot produkáltunk. Carr összességében rendben volt bár lehetne egy kicsit pontosabb. Azonban 319 yard, 1 TD és 0 interception, soha rosszabbat.

Jobb futójáték, passz elleni defense és nagyobb nyomás az irányítóra. Ha ezeken sikerül javítani akkor a várakozásoknak megfelelően egy igen jó szezon előtt állunk.

Következő ellenfelünk az Atlanta Falcons lesz. Nem lesz egyszerű mérkőzés, a tegnapiból kiindulva Julio Jones-t mindenképpen le kell majd szedni a pályáról. A találkozó vasárnap 22:25-kor kezdődik.

Fotó: twitter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr7111700453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása