A Raiders idei Draft választottjai
2016. május 02. írta: Raider Nation

A Raiders idei Draft választottjai

A hétvégén megrendezték az idei Draftot így már ismert azon játékosok névsora akik Fosztogatóként fogják megkezdeni a profi pályafutásukat. A tavalyi szezont, az offseason szerződtetéseket és a visszavonuló, távozó játékosokat figyelembe véve kijelenthető volt, hogy leginkább a defense szorul erősítésre.

A piacról begyűjtöttük a guard Kelechi Osemele-t, a linebacker Bruce Irvin-t, a cornerback Sean Smith-t és a safety Reggie Nelson-t. A két legnagyobb visszavonulónk Charles Woodson és Justin Tuck volt. Safety posztra visszahoztuk Nate Allen-t és érkezett Nelson is de ezzel még nem oldották meg a problémát míg Tuck helyére azonban senki sem érkezett a piacról.

Az első körben így biztosra lehetett venni, hogy védőt fog választani a Raiders és a csapat a safety Karl Joseph mellett döntött. A West Virginia jelenleg 22 éves játékosának kiválasztása némiképp azért meglepő volt mert előzetesen a második, harmadik körre várták a szakértők. Ennek fő okát nem a képességeiben hanem a tavalyi szezonban elszenvedett sérülésében kell keresni.

Joseph négy szezonon keresztül szerepelt az egyetemi csapatában. 2012-ben mind a 13 mérkőzésén kezdő volt, 104 tacklet, 2 interceptiont és 1 sacket szerzett. Második szezonjában 12 mérkőzésen lépett pályára, 68 tacklet és 1 interceptiont szerzett. Két évvel ezelőtt ismét mind a 13 mérkőzésen kezdő volt, 92 tacklelel és 1 interceptionel zárt. Tavaly kezdett az első négy mérkőzésen de térdsérülése miatt idejekorán véget ért a szezonja.

A legendás Woodson posztjára érkezett egy fiatal játékos így a második körben rámehettek Tuck helyettesítésére. A második körben kiválasztottuk az Illionois defensive endjét Jihad Ward-ot míg a harmadik körben érkezett a Michigan State defensive endje Shilique Calhoun.

Ward még elkapó és safety poszton is pályára lépett a középiskolában és csak ezek után került át védőfalba. Két évvel ezelőtt All-Big Ten választott volt az edzők szavazatai alapján, 51 tacklet (8.5 tackle negatív yardon), három sack és 4 visszaszerzett fumble a szezonban. Mérete és ereje alapján kitűnően illeszkedik a védőfalba továbbá tackle és DE poszton is bevethető.

Calhoun az utolsó három évben kezdő volt a csapatában és évről évre jobban teljesített. 131 tacklet, 27 sacket, 1 interceptiont és 4 kierőszakolt fumblet szerzett. Még bőven van min javítani a játékán, agresszívabbnak kell lennie és jobban meg kell tanulnia használni a kezeit. Emellett jobban kell szerepelni a futójáték ellen de megfelelő fejlődés esetén használható kezdőjátékos válhat belőle a szakértők véleménye szerint.

A negyedik kör elején bejelentették, hogy a Cleveland Browns-tól megszereztük a második választás jogát. A pickért átadtuk a negyedik és az egyik ötödik körös választásunkat. A szerzett pickel pedig kiválasztottuk a Michigan State irányítóját Connor Cook-ot.

Cook az utolsó három szezonjában kezdő volt a csapatában, iskolai pályafutása alatt 9.194 passzolt yardot, 71 touchdownt és 22 interceptiont szerzett. Kiválasztásakor azt gondoltam, hogy ez igen. Majd eltelt pár perc és arra gondoltam, hogy minek. Derek Carr lesz a kezdő és igaz, hogy egész jól állunk de egy kicsit luxuspicknek érzem Cook kiválasztását.

Az ötödik körben futó következett amivel mélyítették a running back sorunkat. A választásunk a Texas Tech futójára DeAndre Washington-ra esett. Az utolsó három évben egyre több lehetősget kapott és egyre jobb számokat produkált. Tavaly 1.492 futott yardot és 14 futott TD-t szerzett, 6.4 yardos átlaggal zárt. A védők között nehezen tud érvényesülni de igen nagy számban termeli a yardokat ha üres területet nyitnak a számára. Elsősorban a harmadik down-os playeknél vethetik majd be.

A hatodik körben linebacker érkezett a Colorado State korábbi játékosának, Cory James-nek személyében. James kissé alulméretezett az outside linebacker posztjára de a gyorsaságával egész jó a pass rushban. Egyes vélemények szerint a speciális egységben számítanak majd a szolgálataira.

A Draft utolsó körében az offensive line megerősítését választotta a vezetőség. A hetedik körben az LSU guardját Vadal Alexander-t választottuk. Az elemzők elégedettek voltak a falember magasságával, méretével és erejével de az egyensúlyát és a lábmunkáját kritikával illeték. Egy közepes játékost látnak benne aki csak guard poszton lehet majd bevetni.

A Draft után kimondhatjuk, hogy választottunk az összes nagy hiányposztunkra. A visszavonuló játékosaink helyére is érkezett valaki de van egy kis hiányérzetem az idei Draft után. Majd kiderül, hogy mennyire is volt sikeres az idei Draftunk.

(nfl.com, Fotó: twiter.com, youtube.com, raiders.com, bleacherreport.com/twitter)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr688681344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása