Sio Moore a Colts játékosa lett
2015. szeptember 05. írta: Raider Nation

Sio Moore a Colts játékosa lett

Hajnalban bejelentették, hogy újabb "zseniális" üzletet kötött a Raiders. Eltradelték a linebacker Sio Moore-t az Indianapolis Colts csapatával. A védő ellenértékeként pedig csak egy jövő évi hatodik körös Draft picket kaptunk.

A harmadik profi szezonját kezdő Moore hónapról hónapra egyre több lehetőséghez jutott amit jó játékkal hálát meg. A tavalyi szezonban már kirobbanthatatlan kezdőjátékosnak számított de az utóbbi időben csípősérüléssel bajlódott.

Sajnos súlyosnak bizonyult a sérülése és meg is kellett műteni ami miatt ki kellett hagynia az offseason edzések nagy részét és a jelentések szerint az edzőtáborban több időt töltött az orvosi szobában mint az edzőpályán.

Moore sérülése miatt az idei offseasonban kinevezett defensive koordinátor Ken Norton korábbi játékosát, a Seattle Seahawks-tól érkező Malcolm Smith-t kezdette a gyenge oldali linebacker posztján az előszezon mérkőzéseken.

Az alapszakaszt is Smith-el képzelte el és a döntésében támogatta Jack Del Rio is. A vezetőedző a múlt héten kijelentette, hogy kiegészítőjátékosként számítanak majd Moore szolgálataira és csak limitált szerepet fog kapni az idei alapszakaszban. A speciális egységben képzelték el.

Mindezek ellenére egy jó kis játékosról van szó és sajnos kimondhatjuk, hogy egy újabb nagyon megkérdőjelezhető döntés született. Moore-t a 2013-as Draft harmadik körében választottuk ki így az újonc szerződése értelmében 643 ezer dollárt keresett volna az idei, 719 ezer dollárt következő szezonban.

Az eltradelése után 197 ezer dollár halott összeg maradt az idei fizetési sapkában de megérte volna kockáztatni a fennmaradó 450 ezer miatt. Ennyi miatt nem kellett volna elherdálni a linebackert főleg nem egy hatodik körös pickért cserébe. Az utóbbi időben sok szerződés befuccsolt, így ennyinek bőven bele kellett volna férni. Érthetetlen döntést hozott a vezetőség.

(nfl.com, Fotó: raiders.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr137763128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása