Nyolc játékos távozott a héten
2015. május 09. írta: Raider Nation

Nyolc játékos távozott a héten

Szombaton véget ért az idei Draft így a héten nagytakarításba kezdett a Raiders. A takarítás áldozata lett a receiver James Jones, a linebacker Miles Burris, az offensive guard Kevin Boothe, a tight end Nick Kasa, a linebacker Bojay Filimoeatu, a cornerback Jansen Watson, a defensive lineman Kona Schwenke és a linebacker Justin Jackson is.

A listán található legnagyobb nevet egyértelműen a Green Bay Packers korábbi elkapója James Jones jelenti. A receiver a tavalyi offseasonban érkezett és a csapat második legeredményesebb elkapójaként zárt. 73 elkapásból, 666 elkapott yardot és 6 elkapott touchdownt szerzett.

Jones vesztére a Raiders pár hete szerződtette a csapat nélkül maradt elkapót Michael Crabtree-t és az első körben kiválasztotta Amari Cooper-t így létszám feletti játékossá vált. Ezt nem a tavalyi teljesítménye hanem inkább az idei fizetése miatt lehet kijelenteni. Elküldésével 3.5 millió dollárt spórolt meg a csapat és hasonló teljesítményre (remélhetőleg jobbra is) képes lesz a Cooper, Crabtree, Andre Holmes, Rod Streater négyes bármelyike.

A másik elküldött, többéves NFL rutinnal rendelkező játékos Kevin Boothe is a tavalyi offseasonban érkezett. A guard a Raiders játékosaként kezdte meg a pályafutását de egy év után a New York Giants-hez csatlakozott.

Hét szezon és két Super Bowl győzelemmel később a tavalyi offseasonban kétéves, 3,025 millió dolláros szerződést írt alá a Raiders-el. Az idei szezonban 1,3 milliót foglalt volna el a fizetési sapkából és egyetlen cent halott összeg nélkül megválhattunk tőle. Jones és Boothe is csatlakozott a tavalyi elpuskázott offseason igazolások népes csoportjához.

A defenseből elküldött Miles Burris-t a Raiders választotta ki a Drafton. A 2012-es Draft negyedik körében csatlakozott a csapathoz és a tavalyi offseasonban az összes alapszakasz mérkőzésen kezdő volt. Hároméves pályafutás során 209 tacklet, 1.5 sacket és 7 interceptiont szerzett. Elküldésére a hírek szerint az offseasonban elszenvedett sérülése miatt került sor így nincs kizárva, hogy a szezon előtt még visszatérhet a linebacker.

Nick Kasa-t a Raiders választotta ki a 2013-as Drafton de kétéves pályafutása során mindössze egyetlen elkapása és 9 elkapott yardja volt. Burris-hez hasonlóan az elbukott fizikai felmérő miatt kellett távoznia. A tight endnek még a tavalyi előszezonban szakadt el a keresztszalagja.

A Filimoeatu, Watson, Schwenke, Jackson négyes elküldése nem fájó. Közülük egyedül a tavalyi offseasonban szerződtetett Filimoeatu lépett pályára a Raiders játékosaként. A Draft és a szabadügynök szerződtetések miatt kellett távozniuk.

(csnarea.com, Fotó: backrowsitting.wordpress.com, rantsports.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr977444544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása