Vereség a Broncos ellen is
2014. november 10. írta: Raider Nation

Vereség a Broncos ellen is

Tegnap este a Raiders lejátszotta az idei kilencedik mérkőzését és sajnos ismét vereség lett a vége. A találkozót ismét jól kezdte a csapat, főként a védelem remekelt de ahogyan telt az idő az idei szezonban már megszokott módon minden elromlott.

Az első negyedik nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen a második játéknál Peyton Manning eladta a labdát. Az interceptiont a nemrég aktivált, tavalyi elsőkörös választottunk D.J. Hayden szerezte. A támadássorozat végén Sebastian Janikowski 41 yardos mezőnygóljával megszereztük a vezetést.

Hayden interceptionje

Az előnyt nem tudtuk sokáig megtartani hiszen a következő támadósorozat végén egyenlített a Broncos így 3-3-al ért véget az első negyed.

A második negyed elején a Brandon McManus ismét értékesítette a mezőnygólkísérletét így már a Broncosnál volt az előny. Két támadósorozattal később Manning ismét eladta a labdát, most Justin Tuck szerezte meg az átadását. A 12-es yardról indulhatott a Raiders és a harmadik kísérletnél touchdownt szerzett a  csapat. 10-6-ra vezettünk és következett a szokásos leolvadás.

Tuck interceptionje

A félidőig Manning két touchdownt passzolt így 20-10-es hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe. Az igazi nagy pofont az első touchdown jelentette, hiszen a runing back C.J. Anderson 51 yardos touchdownjánál bohócot csinált az egész védelemből.

A harmadik negyedben csak a Broncos szerzett pontot, szám szerint 21-et így az utolsó játékrész már csak formalitás volt. A mérkőzés vége előtt 53 másodperccel Derek Carr megszerezte második TD passzát amivel kialakult a végeredmény.

 Anderson bohócot csinált a védelemből

Manning-nek és Carr-nak közel ugyanannyi passzkísérlete és közel ugyanannyi sikere átadása volt, de ezek hatékonyságában hatalmas különbség mutatkozott. Manning 340 yarddal, 5 touchdownnal és 2 interceptiont míg Carr 192 yardot, 2 touchdownt és 2 interceptiont szerzett.

Sok hiányossága van a támadósornak, de a legnagyobbat azaz a futójátékot még mindig nem sikerült megoldani. 15 futókísérletből 30 yardot szereztek a futók ami katasztrofális 2 yardos átlagot jelent.

Érvényesül a régi mondás, hogy futójáték nélkül nem lehet megalapozni a védelmet és jelenleg Carr egyedül (és védelem nélkül) nem tudja megoldani a támadójátékot. Ha nem lesz hatékony a futójáték akkor a passzjáték sem lesz sikeres.

Bevallom, hogy sokat vártam Maurice Jones-Drew szerződtetésétől de eddig katasztrofálisan teljesít. kilenc éves pályafutása során átlagosan 4.4 yardot szerzett kísérletenként de idén csak 2.2-őt átlagol. A gyenge teljesítmény nem feltétlenül MJD hibája McFadden sem szárnyal így a támadófalban illetve az edzői stábban kell keresni a probléma forrását.

 

Manning szétszedte a védelmünket de komolyabb egységekkel is könnyedén elbánt már a pályafutása során és mindent egybevetve nem a defense a leggyengébb egységünk. A futójáték feljavítása nélkül sajnos komolyan fenyeget minket a nyeretlen szezon.

A következő játékhéten a San Diego Chargers otthonába látogat a csapat és az idei szezon alapján nem tudom megmondani, hogy várhatunk a mérkőzéstől. A Chargers elleni otthoni mérkőzésen csak 3 ponttal kapott ki a csapat ami biztató lehetne a jövő hétre nézve.

 

A múlt héten bye weeken volt a Chargers így sajnos két hete volt felkészülni a Raiders ellen és legutóbb lenullázta Őket a Miami Dolphins így biztosan mindent megtesznek majd a győzelemért. Majd meglátjuk mi lesz.

(nfl.com, Fotó: kwgn.com, sfbay.ca, predominantlyorange.com, plus.google.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr926885415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása