Előzetes: Raiders - Cardinals (7. hét)
2014. október 19. írta: Raider Nation

Előzetes: Raiders - Cardinals (7. hét)

Zsinórban második héten hazai pályán lép pályára a Raiders és az O.co Coliseum-ban fogadják az Arizona Cardinals csapatát. A Cardinals a múlt héten hazai pályán legyőzte a Washington Redskins csapatát és továbbra is jó formában vannak. A San Francisco 49ers és a Seattle Seahawks előtt 4-1-es mérleggel vezetik az NFC Nyugati csoportját így igen nehéz mérkőzés vár a Raiders-re.

A Cardinals a Redskins mellett az idei szezonban már legyőzte a San Diego Chargers-t, a New York Giants-t és a San Francisco 49ers-t is és csak a Denver Broncos ellen szenvedtek vereséget. A jelenlegi 0-5-ös mérleg miatt csak nehéz és fontos mérkőzés következhet a Raiders számára de a Cardinals védelme miatt ma összejöhet az első győzelem.

Elég sok régi ismerős visszatér ma a Coliseum-ba. A támadósorban játszani fog Carson Palmer és az offensive tackle Jared Veldheer de a védelemben kihagyja a találkozót a defensive tackle Tommy Kelly és a defensive end Matt Shaughnessy.

Palmer egy első és egy kondíciónális második körös pickért cserébe három éve érkezett Oaklandbe de másfél évvel később egy hatodik és egy kondíciónális pickért továbbküldtük Arizonába. A múlt héten tért vissza a sérüléséből és az idei szezonban csak két mérkőzésen tudott pályára lépni. Folyamatosan nyomás alá kell helyezni amihez le kell nyomni a tavalyi falemberünket Jared Veldheer-t.

A futójáték nem jelent nagy veszélyt, hiszen ugyanolyan pocsékul teljesítenek mint a Raiders running backjei. Mérkőzésenként átlagosan 85.6 futott yardot szereznek amivel a liga 30. helyén állnak de sajnos ez még mindig jobb mint a Raiders futójátéka ami 72.0 yardot produkál amivel egy hellyel a Cardinals mögött állunk.

A védelmük a passzolt yardok tekintetében liga utolsó, így Carr szempontjából nem is érkezhetne jobb csapat a Coliseum-ba. Mérkőzésenként átlagosan 384.8 összyardot engednek az ellenfeleknek ami a szenzációs futás elleni védelmük miatt van amivel a harmadik helyen állnak.

Szigorúan csak a statisztikákat elnézve (a futás elleni védelmet leszámítva) egyik egységük sem a ligaelitet képviseli de a pontokkal nagyon jól gazdálkodnak. Ez a fő különbség a két csapat között és persze Ők tudnak valamit amit a Raiders nem, azaz a Cardinals meccseket nyer.

Tony Sparano irányításával nagyon megváltozott a csapat játéka és végig partiban voltunk a San Diego Chargers ellen. A támadósor sokat javult de még a védelmet is fel kell turbózni.

Derek Carr eddigi legjobb mérkőzését játszotta 282 passzolt yardot és 4 touchdownt szerzett. A mérkőzés végén viszont tipikus újonc hibát vétett és eladta a labdát. Végre a futójáték is elkezdett működni, Darren McFadden és Maurice Jones-Drew használható számokat produkált.

Ha csak ugyanannyit adna ki magából a csapat mint a múlt héten és a védelem is jobban odatenné magát akkor megnyerhető lesz a mérkőzés és idén először végre nem L betű kerülne a csapat neve mellé.

(nfl.com, Fotó: facebook.com, blog.azcardinals.com, thesportsquotient.com, foxnews.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr866808217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása