Cornerback érkezett a negyedik kör második választottjaként
2014. május 12. írta: Raider Nation

Cornerback érkezett a negyedik kör második választottjaként

A Draft negyedik körében második játékosként a Utah conerbackje Keith McGill érkezett a Raidershez. Az új védőnk 1989 március 9.-én született a kaliforniai La Mirada városában. McGill főiskolai pályafutását 2009-ben a Cerritos College-ben kezdődött és két év után csatlakozott a Utah Egyetem csapatához.

Újonc évében a Cerritos College-ben még free safetyként szerepelt, 30 tacklet és 5 interceptiont szerzett. A második szezonjában 37 tacklet szerzett és hét interceptionjével csapatának legeredményesebb védője volt. A teljesítményével elnyerte a Northern Konferencia Év védőjátékos díját és a CCCFA beválasztotta az All-American csapatába.

A jól sikerült második szezonját követően a Utah játékosa lett miután a Rivals.com évfolyamának egyik legnagyobb ígéretének nevezte. Első Utah-os évében öt mérkőzésen lépett pályára safetyként majd megsérült és véget ért számára a szezon.

A vállsérülése nem gyógyult egykönnyen és az elhúzódó rehabilitációja miatt az egész 2012-es szezon is ki kellett hagynia. Végzős évében 12 mérkőzésen lépett pályára és ekkor már cornerbackként számítottak a szolgálataira. A tavalyi szezont 37 tacklelel, 12 deflectionel és 1 interception utáni visszahordott touchdownnal zárta.

McGill 191 cm-vel az idei Draft legmagasabb cornerbackje volt. A Combine-on a defensive backek közül McGill ugrott a legmagasabbra és a legtávolabbra. Fizikai fölényét jól használja, a kisebb elkapókat teljesen el tudja nyomni. Emberfogásra specializálódott és kitűnően alkalmazható press coverageben. Magassága miatt iskolai évében a legtöbb felugrásnál elütötte a labdát ami remélhetőleg az NFL-ben sem fog megváltozni.

(nfl.com, Fotó: draftcountdown.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr456156782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása