Darren McFadden le fogja magát tesztelni a piacon
2014. január 20. írta: Raider Nation

Darren McFadden le fogja magát tesztelni a piacon

A Raiders general managere Reggie McKenzie megerősítette, hogy a running back Darren McFadden le fogja magát tesztelni a szabadügynökpiacon. A 26 éves futónk legnagyobb problémája, hogy nem tud egészséges maradni egy egész szezonban. Az eddigi 6 NFL-ben eltöltött évének legjobb szezonjában 13 mérkőzésen tudott pályára lépni. Az utolsó 41 mérkőzésünkből 19-et kihagyott míg pályafutása során 29 találkozóról hiányzott összesen.

"Darren szabadügynök lesz és emiatt felvettem a kapcsolatot az ügynökével. Kiderült, hogy le fogja magát tesztelni a piacon. Amikor a mérkőzésekről beszéltünk amelyeket kihagyott előjött, hogy nem tudják mennyi is a piaci érteke. Ő sem tudja és én nem tudom megmondani, hogy mit gondol erről a többi 31 csapat." - nyilatkozta McKenzie az ESPN.com-nak.

A mostani alapszakaszt 10 mérkőzéssel zárta, 114 futókísérletéből 379 futott yardot, 5 futott touchdownt és 108 elkapott yardot szerzett. Ez a teljesítmény 3.3 yardos átlagot jelent futásonként ami igencsak elmarad a ligaelit szinttől. A teljesítmény nem de a fizetési igény ligaelit szintű McFadden esetében. A most lejáró szerződése átlagosan évi 7 millió dollárt jelentett a számára és valószínűleg most is hasonló szerződésben gondolkodik.

Ha jobb running back teljesítményt keresünk nem is kell messzire mennünk, hiszen tartalékja Rashad Jennings sokkal jobban teljesített. Jennings csak a tavalyi offseasonban érkezett a Jacksonville Jaguars-tól és mivel egy éves szerződést kapott így az Ő szerződése is le fog járni márciusban. McKenzie véleménye szerint Jennings-el hosszabbítani fogunk.

Jennings 163 futókísérletéből 733 futott yardot, 6 futott TD-t, 292 elkapott yardot szerzett. Kísérletenként átlagosan 4.5 yardot szerzett és csak egy mérkőzést kellett kihagynia (agyrázkódás miatt). Emellett az idei szezonban 630 ezer dollár volt az alapfizetése amit meg kell növelni de így sokkal kevesebbért meg lehetne tartani mint McFadden-t.

(nfl.com, Fotó: raiderstribune.com, litbloc.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr1005772569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buccaneer73 2014.01.21. 18:52:03

Őszintén szólva én meglepődnék, ha a következő szezont is Oakland-ben kezdené. Viszont az tényleg kérdés mennyit érhet bárkinek is, mert rendkívül tehetséges, de ahogy olvashattuk is, sérülékeny is. Szerintem sajna már nincs benne túl sok jó év.
süti beállítások módosítása