Több tight end-et fog használni a Raiders
2012. június 26. írta: Raider Nation

Több tight end-et fog használni a Raiders

Az utóbbi két évben az Oakland Raiders hagyta elsétálni a 2010-es Pro Bowl-er tight endet Zach Miller-t és elengedte a 16 millió dolláros játékosát, Kevin Boss-t akit a tavalyi lockoutot követően pont Miller pótlására igazoltak. Miller a Seattle Seahawks csapatához szerződött szabadügynökként, míg Boss a Kansas City Chiefsnál folytatja a pályafutását.

Kevin Boss elengedését a problémás fizetési sapkával magyarázták, de ez nem is történhetett volna rosszabbkor. Az új offensive koordinátor, Greg Knapp irányításával a következő szezontól a Raiders támadósorában kulcsszerepet szánnak a tight endeknek.

"A tavalyi évben a tight endek egy úgymond nem létező csoportot alkottak Oaklandben. Ebben az évben sokoldalú játékosokat szereztünk akiket folyamatosan rotálni fogunk és ezzel megkapják a lehetőséget a tight endek, hogy minél több labdát kapjanak el. Feldog minket, hogy különböző playeket csináltak a számunkra. És az is feldob minket, hogy az edzők és az irányítók megbíznak bennünk." - nyilatkozta a Raiders tight endje Brandon Myers.

A tavalyi évben a Raiders tight endjei 47 elkapott passzból 535 yardot és három touchdownt szereztek. Ha kivesszük Boss teljesítményét akkor már csak 19 elkapás, 167 yard és zéró touchdown marad. Knapp nem használ előszeretettel két tight endet. 2009-ben a Seattle Seahawks támadókoordinátoraként megtette és a támadások mindössze 13% volt rájuk kijátszva, ami a 31. legalacsonyabb mutató volt az NFL-ben.

Viszont az Atlanta Falconsnál töltött három évének mindegyikében a tight end Alge Crumpler szerezte a csapat legtöbb elkapott yardját. Az első Raiderses időszakának második évében pedig Zach Miller volt a legeredményesebb elkapó. Majd egy évvel később Knapp irányítása mellett 50 passzt kapott el John Carlson, aki hét touchdown elkapásával a Seahawks legeredményesebb elkapója volt.

Myers mellett ott van még Oaklandben Richard Gordon és David Ausberry is. Hármójuk helyzetéről kérdezték a csapat OTA programjain a csapat új vezetőedzőjét Dennis Allent.

"Az egyetlen dolog amit elmondhatok a tight endekkel kapcsolatban az az, hogy az eddigi edzéseken megláttam a gyengeségüket, de ugyanúgy megláttam az erősségüket is. Előre tekintek és várom milyen teljesítmény fognak majd nyújtani az edzőtáborban." - nyilatkozta Allen.

A csapat irányítója, Carson Palmer viszont elárulta, hogy szerinte Brandon Myers lesz a kezdő tight end.

(nfl.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://raiders.blog.hu/api/trackback/id/tr204612568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása